TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Communicatie via Social Media platformen

Publicatie

13 Dec 22

Gewijzigd

13 Dec 22

Categorie

marketing

Specialist

dhr CF Bielok

Communicatie via Social Media platformen kun je leren. Zo help ik ouderen organisaties en gemeentelijke overheden met hun communicatie vraagstukken.

Het communiceren via sociale media gaat verder dan de juiste woordkeuze. Het gaat immers ook om het bereik van het bericht. Als het bereik en daarmee de interactie te laag is, dan kan je je afvragen of je het bericht wel had moeten maken. Immers er gaat veel tijd en energie in de berichten.

Het eerste wat je moet doen voordat je eraan begint is een analyse maken van de markt en de doelgroep. Waarom? Er moet wel potentieel in de actie zitten. De wens om "wat met Facebook te doen" is te vaag. Je moet er wat mee willen bereiken en er moet doelgroep te bereiken zijn. En dat bereik wil je wel eerst in cijfers zien voordat je er aandacht en energie in gaat steken. Want wie zegt dat de groep welke je aan wenst te spreken wel online te vinden is, of op Facebook te vinden is.

in mijn analyse bekijk ik of die doelgroep via dat platform aan te spreken is. Daarna pas gaan we nadenken over de vorm en stijl. Aanspreken van doelgroepen gaat immers over vorm en inhoud. Deze inhoud is heel belangrijk. Vaak worden bij het aanspreken van online doelgroepen de meest basale elementen vergeten. Men vergeet een hashtag te zetten of zet de verkeerde hashtag.

Wil u ook iets met social media voor uw organisatie? Laat het me weten. Ik kom graag met u in contact.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.