TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Vindbaar in zoekmachines met zoekmachine optimalisatie SEO

Publicatie

22 Jan 24

Gewijzigd

22 Jan 24

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Bedrijven moeten de markt laten weten dat ze bestaan. Dat kan door marketing en reclame maken. Maar wat als je nu niet meteen bakken met geld te besteden hebt. Zoekmachine optimalisatie kan je zelf leren met een serie van online trainingen (webinars) of laat het doen door I3C.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Zoekmachine optimalisatie SEO

Het is best een moeilijk begrip. Zoekmachine optimalisatie, of op z'n Engels Search Engine Optimalisation. Ofwel, hoe kom ik hoger in Google? De lijst met antwoorden die Google presenteert moet je gebruiker voorzien van informatie. Wanneer de (be)zoeker klikt op 1 van de items in de lijst, dan moet de website waar de klik op uitkomt voldoen aan criteria. Bijvoorbeeld: Sluit de informatie aan bij mijn zoekopdracht? Is het actuele informatie? Is de informatie goed te ontsluiten (menu's, knoppen, laadtijden, technisch correct en foutloos).

Hoger in Google

Het kunstje hoger in Google is echter heel eenvoudig. Er van uitgaan dat je je website up to date houdt en er regelmatig kleine tekstuele aanpassingen op doorvoert.

Maar hoger in Google begint met een vraag! Waarop wil jij gevonden worden? En waar? Die vraag kan jij zelf met wat hulp eenvoudig beantwoorden. Maak een lijstje van woorden die jij associeert met je werkveld. Die lijst vormt de basis van je zoekwoordenlijst.

Shorttail of longtail

Je kunt de zoekwoorden online controleren. Sommige zoekwoorden hebben een hoog aantal verwachte vertoningen, en sommige een lage. Je moet je richten op niet te hoog en niet te laag. Zeg eens minimaal een paar honderd, en maximaal een paar duizend  vertoningen. Te weinig dan haal je er zelf niets uit, teveel dan is je woord te algemeen. Je kunt een te algemeen woord aanpassen door er toevoegingen aan toe te voegen die het zoeken specifieker maakt. Bijvoorbeeld: "Loodgieter" is heel algemeen, "Loodgieter Breda" is specifieker. De eerste is een short tail woord, 1 woord. De tweede is een longtail woord. Met longtail zoekwoorden maak je de resultatenlijst kleiner, maar de opbrengst hoger. Je bent psecifieker met een longtail zoekwoord, dus de mensen die op de link klikken komen "to the point" op je website.

Wanneer je de lijst met zoekwoorden hebt bedacht concentreren we ons op je website. De SEO expert houdt ook rekening met een aantal technische aspecten van de vindbaarheid. Maar de grote hoofdlijn (waar je mee scoort) is dat je de zoekwoorden letterlijk in de koppen van je pagina gebruikt. De koppen op je website zijn verdeeld in prioriteit. Het gaat van heading 1 (H1 in html) naar heading 6 (H6). Voor de SEO gebruiken we H1 tot en met H3 om aan Google aan te geven wat jij belangrijk vindt. En dat zijn je zoekwoorden.

Collectieve SEO

Het grote voordeel van de Fleximaal Community website is dat je zonder technische kennis wordt gestuurd in het verwerken van de zoekwoorden in de juiste koppen. Daarnaast is de website actueler, omdat meerdere ondernemers zakelijke content online plaatsen. Er is dus altijd wat nieuws en daardoor komt Google vaker terug om de boel te indexeren. Doe je iets fout? geen probleem. Via een "tips" menu wordt je op de hoogte gehouden van mogelijke verbeteringen. 

Marketing en marketeer

Oh jee, ik heb een marketing bedrijf ingeschakeld! Wat nu? Een marketing bedrijf zal de H1 en H2 koppen gebruiken voor je marketing boodschap. "Ijskoud de beste" voor "koelelementen". De marketeer zorgt voor een optimale klantervaring en onboarding. Dat is ook waarom collectieve SEO via Fleximaal Community zo goed is voor je website. Je kunt meerdere SEO experimenten uitvoeren, je kunt naar hartelust experimenteren met de headings (H1 tot en met H3). Daardoor het bezoek vrij van de behoefte naar mooie marketing slogans toch naar je eigen website routeren. 

Vindbaar in Google

Vindbaar worden in Google is een truukje dat je eenvoudig zelf kunt leren. Je zult meteen verbetering zien. Wil je het goed, professioneel en zonder kopzorgen aanpakken? Laat je dan helpen door ons professionele team.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Hoger in Google Breda

Hoger in Google Tilburg

Hoger in Google Rotterdam

Vindbaar in Google Breda

Vindbaar in Google Tilburg

Vindbaar in Google Rotterdam

SEO Breda

SEO Tilburg

SEO Rotterdam

Vindbaar in Google

Hoe wordt je vindbaar in Google en andere zoekmachines. Die vraag beantwoorden we met zoekmachine optimalisatie, search engine optimalisation ofwel SEO.

Hoger in Google

Hoger in Google kom je door flink gebruik te maken van Fleximaal Community. Je linkt naar je eigen website met kwalitatieve backlinks.

Collectieve SEO

Altijd wat nieuws, elke dag nieuwe content. Dat geeft de website nieuwswaarde en daardoor autoriteit.

Kennisplatform Fleximaal.com

Hoger in Google SEO, SEA SEO SEA Google ranking, Google vindbaar, vindbaarheid Google ranking Google vindbaar vindbaarheid SEO Vindbaar in Google Vindbaar in Google, Pageranking Vindbaar in Google Pageranking