TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Maak eenvoudig zelf een landingpagina, landingspagina of landingpage

Een landingpagina ofwel landingspagina helpt je een bepaald product of dienst onder de aandacht van zoekers op Google of andere zoekmachines te brengen. Je gebruikt daarvoor zoekwoorden die aansluiten bij het product of de dienst die je B2B of B2C onder de aandacht wilt brengen.

Een publicatie van: dhr ing Robin Louwerse

Een landingspagina of landingpage begint op Fleximaal Community. Je voegt heel eenvoudig een pagina toe vanuit de backend in je account. Een wizzard helpt je met de belangrijke aspecten waaraan je landingspagina moet voldoen.

Zoekwoorden

Voordat je begint is het belangrijk dat je een lijstje met zoekwoorden hebt. Zoekwoorden zijn woorden of korte zinnetjes waar de persoon die op Google of Bing zoekt de zoektocht mee begint. We gebruiken bij voorkeur longtail zoekwoorden. Dat is een kort zinnetje dat het zoekwoord verfijnt. In plaats van "kapper" (shorttail) gebruiken we "kapper breda" (longtail). Al deze woorden en zinnetjes zetten we in een lijstje / schema. Voor jou speciale landingspagina zoek je minimaal 3 en maximaal 10 zoekwoorden uit. De zoekwoorden prioriseer je, zodat de belangrijkste woorden bovenaan staan.

Landingspagina kopregel H1

In de publicatie kopregel sectie typ je het longtail zoekwoord met prioriteit 1. Deze kopregel wordt namelijk in het grootste lettertype van de landingspagina gezet.

De term H1 komt uit de HTML opmaak van je website. Maar het werkt hetzelfde als de koppen in de krant of in een tijdschrift. De grootste kop valt het meeste op en wordt het meeste gelezen. In HTML heb je dus alle vrijheid omdat je een kop kunt stijlen met CSS. De H1 kop mag op een pagina maar eenmaal voorkomen, maar je mag hem zo opvallend of onopvallend als je zelf wilt stylen met CSS.

Landingspagina subregel H2

De landingspagina subregel is minstens zo belangrijk. Je kunt hier meerdere prioriteitswoorden uit je zoekwoordenlijst in kwijt. Zorg wel dat de zin nog lekker loopt, mensen lezen de dik gedrukte tekst het eerst.

De H2 kop mag op een pagina vaker voorkomen, maar doorgaans wordt er uitgegaan van maximaal 2 H2 koppen op 1 pagina.

Landingspagina tussenkoppen H3

In het tekstveld van je blog of landingspage zal je een tussenkop aanmaken wanneer op een vrije regel een longtail zoekwoord dikgedrukt wordt gemaakt. Op de pagina worden de woorden de dikgedrukt zijn gemaakt via de [B] knop uit het menu vanzelf omgezet naar een H3 wanneer er aan de voorwaarden wordt voldaan.

De H3 kop mag op een pagina vaker voorkomen. Natuurlijk niet helemaal onbeperkt maar dat is een technisch verhaal. Google heeft namelijk snel door wanneer een pagina niet prettig leesbaar is. Als je alle content in een H3 zou zetten wordt het geen mooie pagina.

De landingspagina is nu voorzien van een H1, een H2 en een aantal H3 koppen. Met deze koppen geef je aan Google aan waar je op gevonden wilt worden. Het is dus belangrijk dat je je longtail zoekwoorden zo letterlijk mogelijk in de koppen verwerkt.

Backlinks

Wanneer je een account aanmaakt geef je je gegevens op. In de backend CRM kan je je gegevens compleet maken. Daar kan je ook je webadres en je social media accounts opgeven. Hiermee creëer je backlinks naar je website en je social kanalen. Als je slim bent maak je op je website ook een link aan naar je eigen blog of landingspagina op het Fleximaal Platform. Daarmee versterk je de autoriteitspositie van je content.

Trustflow

Wat heel belangrijk is heet Trustflow. De Trustflow is de waardering die iemand heeft binnen Google, die aan jou refereert met een backlink. Het verdient dus aandacht om backlinks te kiezen die een hoge trustflow hebben. Daarbij is het belangrijk om geen backlinks te hebben met pagina's die een lagere trustflow hebben dan je eigen pagina. Dit onderdeel heet linkbuilding.

Linkbuilding doe je niet alleen voor Google. Dus als je veel vrienden hebt kan je het uittesten om tijdelijk voor kwantiteit over kwaliteit te gaan. Waarom? Omdat backlinks ook bezoek en traffic opleveren.

Puristen raden aan om alleen hoger rankende trustflow pagina's te backlinken. Ga je nou niet gekstaren op regeltjes. De klantervaring komt uit een leuke tekst en een aantrekkelijke call to action. Hoe beter je content leid tot nieuwe klanten hoe meer marketing budget je vrij kunt maken om met een specialist naar je pagina's te kijken. Vaak is een aantal tips en een korte webinar alles wat je nodig hebt om goed aan de slag te gaan. Over tijd ga je verscherpen en verbeteren.

Start dus met een blog pagina en landingspagina op het Fleximaal platform en leer gaandeweg hoe je je onboarding kunt optimaliseren.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Landingspagina Breda

Landingspagina Maastricht

Landingspagina Tilburg

Blog Breda

Blog Maastricht

Blog Tilburg

Landingpagina Breda

Landingpagina Maastricht

Landingpagina Tilburg

Landingspagina

Een landingspagina zorgt dat je bezoeker wordt geïnformeerd over één specifiek aspect van je product of dienst zonder dat daar afleiding bij is. De bezoeker kan zich beter oriënteren en zal eerder overgaan tot het nemen van een eerste stap.

Blogpagina

Een blogpagina informeert je bezoeker in een aansprekende vorm waarbij de vrijheid wordt genomen om alternatieve schrijfwijzen te hanteren. Daarmee de formele aanspreekvorm en taal te doorbreken en een bredere doelgroep aan te spreken.

Landingpagina

Een landingspagina wordt soms ook een landingpagina of landingpage genoemd.

Kennisplatform Fleximaal.com

blog landingpagina landingspagina blog, bloggen, blogs bloggen blogs blog landingpagina landingspagina, landingpagina, landingpage landingpage landingspagina landingpagina
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.