TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Hoe SEO zorgt voor betere vindbaarheid in zoekmachines

Vindbaarheid in zoekmachines is een doorlopend proces. Sommige aspecten van SEO zijn een technisch proces. Dat is 1 keer instellen en klaar. Sommige aspecten van de SEO zijn een doorlopend proces. Daar moet je altijd rekening mee houden. Gelukkig kan je dat leren en gelukkig is er een platform als Fleximaal Community om je veel werk uit handen te nemen.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Hoe je beter vindbaar wordt in zoekmachines is eigenlijk mega eenvoudig. Het is wel een beetje werk. Je kunt er zonder veel moeite erg goed in worden als je wat uitgangspunten kent.

Het eerste uitgangspunt zijn de kerwaarden, de USP's van zoekmachines. Als jij iets zoekt typ je de woorden in de zoekbalk. De zoekmachine zal resultaten moeten tonen die:

 • Aansluiten bij je gezochte termen (relevantie),
 • Recent zijn (nieuwswaarde),
 • Van betrouwbare bronnen komen (kwaliteit).

Voor de gebruikers ervaring moet de pagina die de zoekmachine als eerste aanbeveelt ook voldoen aan:

 • Snelheid van laden (traag laden is irritatiefactor),
 • Usability (knoppen niet te dicht op elkaar),
 • Content niet spammerig (woorddichtheid).

Techniek

De technische stap is er eigenlijk 1 voor je webbouwer. Echter, als jouw webbouwer er niet erg goed in is dan zijn er tal van min of meer gespecialiseerde bureaus die je op pad kunnen helpen. De techniek voor SEO op je website gaat in op het volgende:

 • Canonical: iedere pagina moet maar 1 x voorkomen.
 • Meta gebruik: gebruik de meta's van de pagina's. Title, description.
 • Alt gebruik bij plaatjes: zorg dat alle plaatjes ook een alt (alternative) tekst hebben.

Uiteraard ligt de nadruk van SEO op de inhoud. Als de techiek eenmaal is ingesteld en goed wordt gebruikt is het tijd om je te concentreren op de inhoud van je website.

Inhoud

De inhoud van je website of blog moet voldoen aan een aantal voorwaarden waarmee je de tekst interessanter maakt. Bij Google werken niet alleen technische mensen maar o.a. ook  gedragspsychologen. Daardoor zijn algoritmen opgesteld die bepalen hoe aantrekkelijk je inhoud is. Daarnaast sta jij zelf aan het roer in wat je Google of andere zoekmachines wilt vertellen. Met andere woorden, wat moet men van jou onthouden.

 • Kopgebruik: vertel wat jij wilt benadrukken in de koppen van je content (sturen van informatie).
 • Woorddichtheid: zorg dat de zoekwoorden tussen de 4% en de 6% voorkomen in je teksten (spammerig).
 • Regelmatig aanpassen: zorg dat je bestaande teksten ook regelmatig aanpast (nieuwswaarde).

De meeste bedrijven laten een website maken via een online marketing bureau. Prima natuurlijk, maar let zelf wel op. Een marketing bureau zal namelijk de grootste kop op de website gebruiken voor een hippe slogan. Je moet er zelf even goed bij stilstaan dat voor zoekmachines de grootste kop wordt gebruikt om te zien waar op de pagina de nadruk ligt. Als je je nog kunt herinneren dat er kranten bestonden, dan kan je het zo zien. De grootste kop in de krant, daar valt je oog het eerst op. Dus "Kabinet gevallen" komt in een grotere kop, waarschijnlijk op de voorpagina. "Babyolifantje in Beekse Bergen maakt eerste stapjes" komt in een veel kleiner lettertype op pagina vier.

Jij geeft dus met de koppen en de plek op de pagina aan hoe belangrijk je dit deel van de inhoud zelf vindt.

Woorddichtheid

Woorddichtheid vinden mensen vaak moeilijk. Je kunt als je koelkasten verkoopt in een tekst van 200 woorden natuurlijk 200 keer koelkast typen. Zoekmachines haten dat. Je moet ervoor zorgen dat je de woorden die je hebt gekozen als belangrijk (zoekwoorden/vindwoorden) in de totale tekst wel de nadruk hebben, maar niet irritant overkomen. De frequentie dat een woord voorkomt in een tekst afgezet tegen het totaal aantal woorden is de woorddichtheid. Je moet volgens deze gedachte het woord koelkast uit het voorbeeld minimaal 8 keer gebruiken op de 200 woorden. Je mag op die manier het woord koelkast maximaal 12 keer gebruiken op de 200 woorden om niet spammerig over te komen. 

Wist je dat?

Op Fleximaal Community staat er een wizzard die je helpt met het bepalen van de woorddichtheid terwijl je typt.

Organische vindbaarheid en geld

Heel veel SEO bereaus grijpen meteen naar SEA om je op de eerste plek te krijgen. SEA is adverteren op die bovenste plaatsen binnen zoekmachines. Natuurlijk kan dat een doel treffen. Alleen is het wel een zwaktebod. Het zal wat minder tijd vergen om doelen te halen, maar zodra je stopt met betalen ben je meteen niet meer vindbaar.

Als je gevonden wordt op organische vindbaarheid dan levert dat een min of meer blijvend resultaat. Als je tenminste maar regelmatig ook nieuwe content op je website hebt staan. Bij 9 van de 10 websites die ik bezoek is de inhoud op de homepagina statisch. Dat wil zeggen dat gaandeweg de zoekmachines interesse in je verliezen. Je moet er dus voor zorgen dat er regelmatig nieuwe content staat op alle pagina's. Dat kan natuurlijk heel eenvoudig door de volgorde een beetje aan te passen. "Gevonden worden in Google" is technisch een andere zin dan "In Google gevonden worden". Een kleine aanpassing maar een grote verandering.

Backlinks

Helemaal bovenaan dit artikel had ik het over "Van betrouwbare bronnen komen (kwaliteit)". Wanneer meerdere partijen jou refereren (als bron vermelden) dan stijg je in aanzien. Het is dus nuttig om te investeren in backlinks. Je hebt een backlink als een website naar jouw website verwijst. Als er dus op een website, die wordt geïndexeerd in zoekmachines, een link naar jou staat. En dan bedoel ik niet LinkedIn, Facebook, X/Twitter of Instagram. Want die worden niet geïndexeerd op content. Kennen we een groot platform dat daar speciaal op bedacht is? Het is nu tijd om een account te nemen op Fleximaal.com

Fleximaal Community en SEO

Wat doet het Fleximaal Community platform voor je SEO?

 • Backlinks
 • Nieuwswaarde
 • Goed gebruik van koppen

Doordat je een profiel aanmaakt, maak je ook backlinks aan. Bovendien is Fleximaal Community een kenniscentrum, een gerenommeerde bron met veel nieuwswaarde. Doordat verschillende bedrijven telkens wat nieuws plaatsten is er constante aanwas van nieuwe content. Nog meer nieuwswaarde. Een backlink vanaf Fleximaal Community weegt dus zwaarder. Er zitten standaard backlinks in je profiel onder bedrijf, onder specialist en onder iedere blog. Er wordt dus wat af ge-backlinkt vanaf Fleximaal Community.

Doordat meerdere bedrijven content plaatsen door middel van blogs en daarnaast de bestaande blogs onderhouden, is er veel aanbod van nieuwe content op Fleximaal Community. Zie het als een krant, iedere dag wat nieuws. Daardoor is Fleximaal Community interessanter in termen van nieuwswaarde dan de statische website. We noemen dat collectieve SEO. Doordat iedereen af en toe wat nieuws te melden heeft, is er collectief erg veel nieuws. Daardoor komen zoekmachines vaker terug om te indexeren.

Wanneer je een blog aanmaakt op het Fleximaal Community platform dan wordt je daarin begeleid door een formulier / een wizzard. Door het gebruik van de wizzard zet je vanzelf de content op de juiste plek. De grote kop komt in een H1 en er is maar 1 H1 (regels). De vette omschrijving komt in een H2. Er mogen wel meerdere H2 gebruikt maar we willen niet spammerig overkomen. Dus op de blog pagina is er 1 H1 en 1 H2. Dat doet de wizzard voor je. Ten slotte is er nog 1 relevante kop en die heet H3 en die wordt gevormd door alle tussenkoppen op de pagina. Je wordt dus door de wizzard begeleid in het juiste gebruik van de koppen.

Meteen beginnen met je SEO? Neem dan een account. Als speciale aanbieding geven we een online seminar SEO weg ter waarde van € 45,- Daarin leer je onder andere slimme tips en truuks om zelf nog beter met je SEO aan de slag te gaan. Heb je hulp nodig neem dan het SEO coaching account. Wij stellen dan alles netjes voor je in en helpen je op weg in de wondere wereld van de SEO.

Fleximaal Community unlock Artwork

Maak kans op mooie prijzen

Neem nu een Basic of Premium account en krijg de webinar SEO ter waarde van € 45,- kado.

Geef je e-mail adres op.
Geef svp je adresdetails.

Volgende stap

 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

22 Jan 24

Betere zoekmachine vindbaarheid met SEO

2 Jan 24

Een naam die je zelf gebruikt

15 Nov 23

Beter vindbaar in zoekmachines SEO

24 May 23

Growth Hacking wizzard: wat is een marketing-item

22 May 23

Wat is groeiversnellen (Growth Hacking)

Meer
Minder
22 May 23

Wat is raten binnen groeiversnellen (Growth Hacking)

17 May 23

Waarom krijg ik een growth hacking e-mail

17 May 23

Wat doen jullie met mijn feedback (Growth Hacking)

17 May 23

Wat doen jullie met mijn gegevens? (Growth Hacking)

17 May 23

Doelen definieren in de marketing (Fleximaal Community Growth Hacking Wizzard)

17 May 23

Een Growth Hacking idee uitwerken

17 May 23

Je groeiversneller idee verfijnen (Growth Hacking idee)

16 May 23

De Growth Hacking wizzard: Selecteren van doelen

12 May 23

DIY Growth Hacking 1: Grote stappen in je marketing

12 May 23

DIY Growth Hacking 2: Pirate funnel en GROWS

12 May 23

DIY Growth Hacking3: De score van een idee bepalen

23 Mar 23

Waar moet een E-book aan voldoen

23 Mar 23

Wordt een betere verkoper

23 Mar 23

Wat zijn leuke relatiegeschenken

23 Mar 23

Verpakking van je product voor je webshop

23 Mar 23

Zakelijke wenskaarten

23 Mar 23

Kunst voor bedrijven

23 Mar 23

E-learning

21 Mar 23

Video, Vlog, Blog, Podcast

21 Mar 23

Trofee├źn, prijzen, awards

21 Mar 23

E-learning

21 Mar 23

E-book een vak apart

20 Mar 23

Social media marketing

20 Mar 23

Facebook en Instagram

20 Mar 23

LinkedIn inzetten voor netwerk en marketing

20 Mar 23

De andere rol van Twitter

20 Mar 23

Social Media Platform Fleximaal

20 Mar 23

Youtube, Vimeo.com en Tiktok

20 Mar 23

Overige social media

20 Mar 23

Entertainment

20 Mar 23

Beurzen en events

20 Mar 23

AV beeld en geluid gezocht

20 Mar 23

Het bereik van radio en TV

17 Mar 23

Vindbaarheid zoekmachines

17 Mar 23

Gamification spelvormen

15 Mar 23

SEO en vindbaarheid

14 Mar 23

Webhosting voor website of webshop

13 Mar 23

De betere webshop

13 Mar 23

Webshop en logistiek

10 Mar 23

Geen excuses in data data data marketing

10 Mar 23

Online marketing opnieuw uitgevonden

10 Mar 23

Wat is nou een goede landingpage

10 Mar 23

Meer verdienen met je website

9 Mar 23

Belettering bedrijf

9 Mar 23

Lekker opvallen met gevelreclame

9 Mar 23

Via signing routes aangeven

9 Mar 23

Advertentie opmaak maak(t) het verschil

9 Mar 23

Autobelettering, kilometers opvallen

9 Mar 23

Een professionele uitstraling

9 Mar 23

Goed voor de dag komen met drukwerk

8 Mar 23

Reclame maken voor je bedrijf

8 Mar 23

Drukwerk voor MKB

8 Mar 23

Teksten schrijven een vak apart

8 Mar 23

Fotografie en video

8 Mar 23

Vertaling doe je via een vertaalbureau

7 Mar 23

PR voor bedrijven

9 Jan 23

Veel mensen denken bij Kunstmatige Intelligentie : AI AI AI

Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.