TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Slimmere marketing met AI nu ook voor MKB betaalbaar

Het is veel in het nieuws geweest. Marketing met behulp van kunstmatige intelligentie. Maar wat is nieuw en wat was er al jaren?

Een publicatie van: dhr ing Robin Louwerse

Ten eerste AI is niet nieuw.Wat er veel in het nieuws is geweest zijn chatbots die op AI zijn gestoeld. ChatGPT is veel in het nieuws geweest. Echter voordat al die focus op AI was gevestigd maakte wij al gebruik van de supercomputer Watson van IBM. Watson is een slimmere AI. Watson overweegt de correctheid van het antwoord zelf, waarbij wij met ChatGPT nog wel eens verrassende resultaten kregen.

ChatGPT AI

Om een blog te schrijven is ChatGPT een uitkomst. Je kunt de topic waarover je wilt schrijven eens toetsen op een AI bron. Daar kan je zien of er nog zaken zijn die je overslaat. Je moet overigens de antwoorden wel zelf screenen en niet zomaar op het Fleximaal platform gooien. Soms mist er wel eens wat, en soms zijn er dingen wel een beetje verouderd.

Watson AI voor marketing

Watson is een supercomputer waaraan je op 175 punten gedifferentieerd vragen kunt stellen. De antwoorden zijn verbluffend. Ten eerste laat Watson je zien hoe de markt verdeeld is.

Markt segmenten

Naast inzicht in de markt en de markt segmenten creëert Watson een persona van de zoekvraag. Deze persona wordt ook geanalyseerd waardoor er een heldere beschrijving kan worden gevormd van de doelgroep.

Persona van de doelgroep

Aan de persona worden persoonskenmerken toegekend. Deze worden in grafieken en overzichten helder en duidelijk getoond.Inzicht in persona

Heldere inzichten

Wat bijzonder is is dat de AI van Watson het gedrag van de persona zo weet te analyseren dat er zelfs bekend is op welke dagen en tijden de persona op welk kanaal beschikbaar is. Daarnaast is er bekend op basis van persoonskenmerken wat je er tegen moet zeggen om koopgedrag te triggeren.

Persona op welke dagen en tijden op welk kanaal

Als marketeer willen we weten welke leitmotiven er voor deze persoon of groep de juiste trgiggers afgeven voor koopgedrag. Ook daar denkt Watson AI over mee.

Leitmotief van doelgroep of persona


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.