TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Wat is een marketing item binnen de Growth Hacking wizzard op Fleximaal.com

Publicatie

24 May 23

Gewijzigd

24 May 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Met de Growth Hacking wizzard maak je een marketing-item aan. Een marketing-item is een soort "kaartje" waar je later ideeën aan toe kunt voegen. Wij bewaren je idee als marketing-item en voegen die toe aan het profiel dat je creëert. Je ontvangt van ons een inlogcode waarmee je later je marketing idee verder kunt uitwerken.

Een publicatie van: Robin Louwerse

De stappen van een marketing idee toevoegen aan een marketing idee in de wizzard zijn best eenvoudig. Eerst kies je een doel. Het doel kan 1 van de 6 funnelstages zijn binnen de pirate funnel (AAARRR).

Een doel kan zijn: "ik wil meer bezoekers verleiden tot een interactie", maar daarmee is een "doel" niet af. Je moet dat zo goed mogelijk specificeren. Dat doe je in stap 2. Je kiest daar bijvoorbeeld of je je product of dienst B2C of B2B wilt verkopen.

Als je je doel en je doelgroep hebt gespecificeerd, en daarmee je target hebt ingesteld, kunnen we ideëen toevoegen. Een idee kan passen in de hoofdgroepen waarvoor we vinkjes hebben gemaatk. Je mag 3 ideëen kiezen en daarna ga je in je eigen woorden een verhaal maken wat je idee inhoud.

De inhoud van het idee ga je voorleggen aan bekenden. Deze bekenden krijgen een voorgedefinieerde mail waarin ze met een slider op 3 aspecten van je idee kunnen oordelen. 1) Wat is het onderbuik gevoel? Met andere woorden wat is je eerste gevoel bij het idee. 2) Denk je dat het haalbaar is? 3) Hoeveel werk denk je dat het is?

Wij maken een score op het idee door de score van 1) tot en met 3) met elkaar te vermenigvuldigen. Dat getal hangen we aan het marketing-item van je idee. Van de 3 ideëen ga je dus alleen het best scorende idee verder uitwerken en uitvoeren.

Op deze manier kunnen we dus verschillende aspecten en scores aan een marketing-item "hangen" om zo snel mogelijk met je Growth Hacking idee aan de slag te gaan.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.