TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Het verfijnen en uitleggen van je Groeiversneller (Growth Hacking idee)

Publicatie

22 May 23

Gewijzigd

17 May 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Via de wizzard heb je op basis van je doel een aantal hoofdgroepen van ideeën gekozen. Aan de hand van de gekozen hoofdgroep ga je je idee opschrijven. Je doelstellingen (doelen en doelgroepen) zijn al gedefinieerd in de voorgaande stappen. Nu is het tijd om je idee te verwoorden naar een plan in de vorm van een user story. Schrijf je idee zo op dan een ander precies weet wat je van plan bent. Noteer ook als je externe bronnen nodig hebt zoals een AI onderzoek, brononderzoek of bijvoorbeeld speciale tools of software.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Het groeiversneller idee legt uit wat je van plan bent op basis van de hoofdgroep van het idee. Wil je bijvoorbeeld Facebook marketing toepassen, leg dan uit wat je binnen de Facebook marketing wilt gaan doen. Wie je op welke manier wilt aanspreken. Heb je een afbeelding of een filmpje nodig beschrijf dan in woorden wat de afbeelding of film moet vertellen. Met andere woorden, leg je idee zo uit dat een buitenstaander kan begrijpen wat je van plan bent.

Vraag het je netwerk

Wanneer je klaar bent met het uitwerken en verfijnen van je 3 ideeen dan is het tijd om je netwerk te raadplegen. Je vormt dan een zogenaamd T-shaped profile. Waarom heet dat T-shaped? Om dat je niet allemaal mensen kiest met dezelfde expertise en achtergrond. Je wilt een zo breed mogelijke groep mensen vragen om een score te geven aan je idee.

De mensen uit je T-shaped profile kunnen je idee waarderen aan de hand van een drietal vragen:

  • Wat zegt je onderbuik gevoel?
  • Wat denk je over het potentieel?
  • Hoe komt de benodigde hoeveelheid werk op je over?

Als je idee veel potentieel heeft maar erg moeilijk uitvoerbaar is door de hoeveelheid werk dan scored je idee slechter in de ranking dan wanneer je idee veel resultaat voor weinig werk oplevert. Op deze manier wordt via een puntensysteem het beste idee naar voren gehaald. Op deze manier begin je met het beste idee.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.