TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Een Growth Hacking idee uitwerken is eenvoudig met de Fleximaal wizzard

Een groeiversneller idee (Growth Hacking sprint) uitwerken is relatief eenvoudig. Je wordt er door de wizzard stap voor stap doorheen geholpen. Lees hieronder meer.

Een publicatie van: Robin Louwerse

In de vorige stappen hebben we al doelen en doelgroepen gefefinieerd.

Stap 1: Een hooddoel selecteren: https://fleximaal.com/slimmere-marketing/1/Doelen-stellen-voor-je-groeiversneller-Growth-Hacking-idee/ 

Stap 2: De doelen en doelgroepen omkaderen: https://fleximaal.com/slimmere-marketing/2/specificeer-je-doelstelling/ 

Als de voorgaande stappen gelukt zijn dan is het tijd om een experiment te ontwerpen. Bij Groeiversnellen (Growth Hacking) gaat het erom om de grootste drempel te vinden die je groei tegenhoud. Als je die drempel voor je bezoekers kunt wegnemen dan kan je sneller groeien. Er zal een nieuwe drempel de grootste zijn, en ook die gaan we weer vinden en wegnemen.

Groeiversnellen (Growth Hacking) gaat om data. Je kunt alleen goed sturen als je de onderliggende cijfers hebt. Daarom moet een groeiexperiment gemeten worden. Niet iedereen kan goed meten, en daarom hebben we een aantal experimenten die in het verleden goed gelukt zijn voor je vertaald naar "hoofdgroepen experimenten" en daar alvast metingen voor klaar gemaakt. Op die manier kunnen we meten en kan jij zelf aan het roer staan van je experiment.

De hoofdgroepen zijn:

 • Facebook marketing
 • Facebook add
 • LinkedIn post
 • Instagram marketing
 • Instagram add
 • Twitter campagne
 • Google ads
 • Fleximaal publicatie
 • Fleximaal nieuwsbrief campagne
 • Eigen nieuwsbrief
 • E-mail DM campagne
 • Fleximaal maatwerk
 • Spelelement "Social experiment"
 • Spelelement "Vraag een E-mail"
 • Spelelement "Viralisatie"
 • Spelelement "Stel een vraag"

Zou je een ander experiment willen kiezen dan de standaard kies dan voor Fleximaal Maatwerk. Bijvoorbeeld als je een A-B test wilt opzetten met een onderdeel van je website. Daarvoor moet een experiment worden bedacht, en de meting worden ingericht. Je krijgt altijd vooraf een prijsopgave.

Facebook marketing

Een bericht plaatsen op Facebook is natuurlijk gratis. Een leuke FB post komt bovendien aan bij familie en vrienden. Wanneer familie en vrienden jou post liken en sharen dan komt het bericht aan bij heel veel FB gebruikers. Op Facebook kan je een bedrijfspagina aanmaken. Op de bedrijfspagina kan je ook berichten plaatsen. Nu is er een slimme truc om FB gebruikers met een link te laten landen op je website, en daarmee te weten welk FB account er is gebruikt. Daarmee voldoet je experiment aan een aantal aspecten die belangrijk zijn om van "bereik" naar "bezoek" (landen) naar "eerste stap" te komen.

Facebook add

Facebook heeft de mogelijkheid om adverteren in te richten. Binnen het adverteren zijn er veel targeting mogelijkheden. Daarmee kan je de doelgroep inrichten en weet je bij de landing dat het een FB gebruiker is, dus een account heeft. Met dat account kan je met "like us on Facebook" en "share" leuke marketing dingen doen. Adverteren op FB kost wel geld.

LinkedIn post

LinkedIn is een zakelijk netwerk voor bedrijven. Eigenlijk bedoeld als carriere site, maar door erg veel ondernemers gebruikt om het netwerk in kaart te brengen en te houden. Hierdoor kan je eenvoudig berichten plaatsen en laten lezen door contacten van contacten en haal je eenvoudig bereik binnen je doelgroep. Erg nuttig voor B2B marketing doeleinden.

Instagram marketing

Net als bij Facebook kan je bij Instagram berichten plaatsen die door volgers kunnen worden gelezen en gedeeld. Daarbij kan een slimme link ervoor zorgen dat per aangesproken persoon de verrichtingen kunnen worden gevolgd wanneer deze vanuit "bereik" naar "bezoek" land op je website. 

Instagram add

Net als bij Facebook kan je bij Instagram uitgebreide targeting opties kiezen. Het gaat hier om gerichte advertenties. Hieraan zijn kosten verbonden.

Twitter campagne

Twitter is een van de laatst overgebleven Sociale Platformen waarbij je nog een DM kunt versturen aan je volgers, met briljante marketing mogelijkheden tot gevolg. Twitter heeft een uitgebreide API waarmee vanuit een website of een applicatie verbinding kan worden gemaakt. De API is sinds Elon Musk de knuppel in het hoenderhok gooide begin 2023 niet meer gratis. Maar er zijn legio meetbare mogelijkheden en toepassingen. 

Google ads

Google heeft zeer uitgebreide adverteermogelijkheden via Google Ads. Daarmee kan je heel gericht doelgroepen aanspreken en adverteren. Google ads is niet heel erg verfijnd in termen van marketing opties maar zeer verweven met de Google filisofie en meetbaar via Google Analytics en Google Search Console.

Fleximaal publicatie

Fleximaal heeft zeer veel subtiele en verfijnde marketing opties die je in de Fleximaal blog en publicaties kunt verwerken. Daarbij kunnen de Fleximaal Spelelementen worden toegevoegd aan een alinea van je publicatie. Bovendien heeft een Fleximaal Blog of Publicatie een voordelig effect op je vindbaarheid, een ander onderdeel van je marketing. Aanrader!

Fleximaal nieuwsbrief campagne

Fleximaal heeft duizenden B2C en B2B adressen waaraan targeting opties verbonden kunnen worden. Daarbij kan worden meegelift op het succes van de nieuwsbrief en via targetting kom je wel of niet met je bericht naar voren afhankelijk doel, doelgroep, regio, leeftijdscategorie, sexe en vele andere opties. Aanrader!

Eigen nieuwsbrief

Binnen je account in de Fleximaal omgeving kan je zelf adressen bestanden aanleggen en deze verdelen in de stappen van de Growth Hacking pirate funnel (dat AAARRR ding). Je kunt daardoor dus zelf je funnels en funnel stappen inrichten. Adressenbestanden kan je zelf inrichten of kopen bij de Kamer van Koophandel (KVK).

E-mail DM campagne

Soortgelijk aan de eigen nieuwsbrief is het mogelijk om een direct message campagne te starten. Het voordeel is dat als je een DM stuurt dat je dan kunt volgen hoe het mailbericht zijn weg volgt en je kunt met enige zekerheid zien wie er naar aanleiding van het DM bericht op je website is geweest. Daarbij kan je de persoon "persoonlijk" aanspreken. Je weet namelijk dat de DM die verstuurd is aan "Harry" ook door "Harry" wordt gelezen.

Fleximaal maatwerk

Fleximaal maatwerk kan je toepassen om je eigen website of social kanaal te stroomlijnen. Wil je bijvoorbeeld een A-B test doen op onderdelen van je website, of een "schrijf je in voor de nieuwsbrief" op je Facebook toevoegen. Dit alles kan "op maat" worden toegevoegd. Het betreft hier "modulair maatwerk" het wiel is al eens uitgevonden dus de kosten zijn lager dan bij puur maatwerk.

Spelelement "Social experiment"

Het sociaal experiment kan worden ingesteld op je Fleximaal Blog of Publicatie. Het is een "unlock" variant, waarbij de bezoeker "iets" krijgt in ruil voor een social media interactie. Een voorbeeld is een whitepaper in ruil voor een Facebook like, of iets in die trend. Maar je kunt ook een pen, petje, t-shirt of grotere zaken weggeven afhankelijk van je on-boardingskosten en de prijs van je product of dienst.

Spelelement "Vraag een E-mail"

Dit spelelement vraagt een e-mail adres in ruil voor een give-away. Je ruilt een gratis dienst of product tegen een e-mail adres. Heel handig om snel een bestand aan te leggen voor je nieuwsbrieven en re-targeting via andere media. Denk daarbij ook aan een e-mail drip systeem.

Spelelement "Viralisatie"

Een viralisatie is geen viral-video, maar een spelelement waarbij iedere gebruiker die nieuw meedoet aan je actie minimaal zorgt voor 2 nieuwe gebruikers. Ook dit spelelement belooft iets in ruil voor deze transactie en vraagt of de deelnemer meer mensen kent die interesse zouden hebben in een soortgelijke transactie.

Spelelement "Stel een vraag"

Het spelelement "Stel een vraag" is heel erg geschikt om in korte tijd heel veel e-mail adressen van geintereseerden voor je dienst of product binnen te halen. Boevendien zijn de kosten lager dan de standaard unlock, omdat je bij een unlock per dienst of product 1 item moet weggeven en bij een vraag of quiz bijvoorbeeld 1 op de 20 keer moet uitkeren.

Nadat een van de bovenstaande hoofdgroepen van ideesoorten is geselecteerd, kan je je idee verfijnen door er iets over te schrijven. Je schrijft dit voor jezelf, maar ook voor de 5 personen die je in de volgende stap vraagt iets van de ideëen te vinden. Hierover lees je meer over in het hoofdstuk over rating van je idee.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

22 Jan 24

Betere zoekmachine vindbaarheid met SEO

2 Jan 24

Een naam die je zelf gebruikt

15 Nov 23

Beter vindbaar in zoekmachines SEO

24 May 23

Growth Hacking wizzard: wat is een marketing-item

22 May 23

Wat is groeiversnellen (Growth Hacking)

Meer
Minder
22 May 23

Wat is raten binnen groeiversnellen (Growth Hacking)

17 May 23

Waarom krijg ik een growth hacking e-mail

17 May 23

Wat doen jullie met mijn feedback (Growth Hacking)

17 May 23

Wat doen jullie met mijn gegevens? (Growth Hacking)

17 May 23

Doelen definieren in de marketing (Fleximaal Community Growth Hacking Wizzard)

17 May 23

Een Growth Hacking idee uitwerken

17 May 23

Je groeiversneller idee verfijnen (Growth Hacking idee)

16 May 23

De Growth Hacking wizzard: Selecteren van doelen

12 May 23

DIY Growth Hacking 1: Grote stappen in je marketing

12 May 23

DIY Growth Hacking 2: Pirate funnel en GROWS

12 May 23

DIY Growth Hacking3: De score van een idee bepalen

23 Mar 23

Waar moet een E-book aan voldoen

23 Mar 23

Wordt een betere verkoper

23 Mar 23

Wat zijn leuke relatiegeschenken

23 Mar 23

Verpakking van je product voor je webshop

23 Mar 23

Zakelijke wenskaarten

23 Mar 23

Kunst voor bedrijven

23 Mar 23

E-learning

21 Mar 23

Video, Vlog, Blog, Podcast

21 Mar 23

Trofee├źn, prijzen, awards

21 Mar 23

E-learning

21 Mar 23

E-book een vak apart

20 Mar 23

Social media marketing

20 Mar 23

Facebook en Instagram

20 Mar 23

LinkedIn inzetten voor netwerk en marketing

20 Mar 23

De andere rol van Twitter

20 Mar 23

Social Media Platform Fleximaal

20 Mar 23

Youtube, Vimeo.com en Tiktok

20 Mar 23

Overige social media

20 Mar 23

Entertainment

20 Mar 23

Beurzen en events

20 Mar 23

AV beeld en geluid gezocht

20 Mar 23

Het bereik van radio en TV

17 Mar 23

Vindbaarheid zoekmachines

17 Mar 23

Gamification spelvormen

15 Mar 23

SEO en vindbaarheid

14 Mar 23

Webhosting voor website of webshop

13 Mar 23

De betere webshop

13 Mar 23

Webshop en logistiek

10 Mar 23

Geen excuses in data data data marketing

10 Mar 23

Online marketing opnieuw uitgevonden

10 Mar 23

Wat is nou een goede landingpage

10 Mar 23

Meer verdienen met je website

9 Mar 23

Belettering bedrijf

9 Mar 23

Lekker opvallen met gevelreclame

9 Mar 23

Via signing routes aangeven

9 Mar 23

Advertentie opmaak maak(t) het verschil

9 Mar 23

Autobelettering, kilometers opvallen

9 Mar 23

Een professionele uitstraling

9 Mar 23

Goed voor de dag komen met drukwerk

8 Mar 23

Reclame maken voor je bedrijf

8 Mar 23

Drukwerk voor MKB

8 Mar 23

Teksten schrijven een vak apart

8 Mar 23

Fotografie en video

8 Mar 23

Vertaling doe je via een vertaalbureau

7 Mar 23

PR voor bedrijven

9 Jan 23

Veel mensen denken bij Kunstmatige Intelligentie : AI AI AI

Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.