TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Doelen definieren in de Fleximaal Community Growth Hacking Wizzard

Publicatie

22 May 23

Gewijzigd

17 May 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Het definiëren van doelen en doelgroepen is in de marketing heel belangrijk. Door doelen goed te definiëren en doelgroepen goed te omkaderen maken we de groep kleiner. Daardoor worden de marketingkosten lager. Over het algemeen geldt: hoe beter omkadert hoe minder kosten. Lees het hieronder.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Stel je hebt een zaal met mensen voor je neus, en jij bent de spreker. Je ziet het wel eens, een ondernemer die "even" van het moment gebruik maakt om iedereen in de zaal een visitekaartje (naamkaartje) te geven.

Stel dat een visitekaartje 10 cent per stuk kost, en er 100 mensen in de zaal aanwezig zijn. Dan is de ondernemer 10 euro kwijt aan zijn (marketing) actie.

Stel nu ook dat de ondernemer een winkel heeft in heren brillen mode. De zaal is homogeen verdeeld naar de bevolking. Dan zitten er circa 50% mannen in de zaal en 50% vrouwen.

Bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-bevolking/verdeling/#:~:text=Zie%20ook%20de%20bevolkingspiramide.,meerderheid%2C%20op%20hogere%20leeftijden%20vrouwen.

De ondernemer had in dezelfde zaal dus slechts 50 visitekaartjes hoeven uitdelen om alleen de mannen te selecteren. De kosten waren dan 5 euro geweest en geen 10.

Daar bovenop weten we dat 50% van de mannen boven de 4 jaar een bril of lenzen draagt.

Bron: https://nieuws.specsavers.nl/alle-brildragers-van-nederland-opgelet/#:~:text=of%20contactlenzen%20draagt%3F-,..,niemand%20ontkomt%20aan%20een%20leesbril

De ondernemer had dus ook alleen de brildragende mannen uit de zaal een visitekaartje kunnen geven. Daarmee had deze ondernemer slechts 2 euro 50 hoeven uitgeven ten opzichte van de 10 euro die hij nu kwijt was.

Dit illustreert duidelijk waarom het omkaderen van de doelen en de doelgroep zo belangrijk is. De ondernemer had de kosten flink kunnen  drukken als deze zijn markt goed in beeld had.

Er is uiteraard nog een stap, met een kleine knipoog. En dat gaat een beetje verder in de marketing. De ondernemer had uiteraard de 25% van de vrouwen in de zaal een visitekaartje moeten geven. Want dat is de groep "beslissingsmakers" die bepaald welke bril de man gaat dragen.

Binnen de marketing is het dus noodzakelijk om goed te kijken naar de doelen, doelgroepen en wie er gaat besluiten.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.