TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Raten is meten. Binnen groeiversnellen vraagt een ondernemer om een waardeoordeel op een idee.

Publicatie

22 May 23

Gewijzigd

22 May 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Een ondernemer kan een idee uitwerken om een drempel weg te nemen die de groei tegenhoud. Daarom vraagt deze ondernemer aan 5 mensen uit het netwerk wat zij vinden van het idee. Het waardeoordeel wordt gevormd door 3 antwoorden. Elk antwoord heeft een weging, en alle wegingen bij elkaar vormt een getal dat de oordelen bij elkaar optellen. Zo ontstaat een waardering van het beste idee.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Raten is een proces waarbij je een groep mensen uit je netwerk een oordeel te geven over een idee in termen van "haalbaarheid", "resultaat" en de "hoeveelheid werk". 

Doordat alle gevraagde mensen via een eenvoudige interactie antwoord kunnen geven op die vragen, en aan elk antwoord een getalwaarde hangt, kan er per idee een score worden uitgerekend. Stel: op een doelstelling worden 3 ideëen geopperd. Na de score blijkt er 1 idee het beste te scoren. Alleen dat idee wordt verder uitgewerkt en in een sprint getoetst. Daar was het team / de groep het over eens, "dit is het sterkste idee". Dat wil niet zeggen dat je de andere ideëen weggooit, die worden wel bewaard. Wellicht dat we er in een latere sprint iets mee kunnen.

In de officiële lezing van "Growth Hacking" worden ideeen gerankt volgens B.R.A.S.S. of P.I.E.S. Daarbij is haalbaarheid en schaalbaarheid een belangrijke factor. Binnen de Growth Hacking wizzard zijn haalbaarheid en schaalbaarheid geen score factoren. Dat komt doordat wij in de wizzard alleen haalbare en schaalbare concepten voorstellen. Die zijn al beproefd en meetbaar gemaakt. Met andere woorden, daar is het voorwerk al voor gedaan. Binnen Growth Hacking is data leidend, en daarom moet er worden gemeten. Van alle binnen de Growth Hacking wizzard voorgestelde methodieken hebben wij het meten al ingebouwd. 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.