Naomi Leemans is een zeer ervaren art-director met kennis van design voor drukwerk en design voor web. Daarnaast is zij beeldend kunstenaar.
Webdesign en design voor Wordpress zijn niet wezenlijk anders. Echter, bij Wordpress worden vaak onderdelen gebruikt die al eens gemaakt zijn. Daardoor is er wel iets minder ruimte voor creativiteit. De lego blokjes van Wordpress heten "plugins" en “addons".
Met een Wordpress website kunnen standaard websites heel snel en tegen lage kosten worden gerealiseerd. Alles wat je meer of anders wilt, en wat buiten de lego past, kost meestal wat werk om het te realiseren. Daarom is Wordpress veel duurder in aanschaf en onderhoud dan bijvoorbeeld een CMS als Fleximaal of Joomla. De wereld van Wordpress is groot en er zijn talloze ontwikkelaars actief die tools zoals plugins en templates ontwikkelen. Maar hoe past dat in het ontwerp van de pagina. Moet je met je webdesign rekening houden met het CMS of platform waar je de inhoud mee beheert?
Voor een aantal onderdelen zijn de webdesign stappen hetzelfde. Het ontwerp van de menustructuur is bepalend voor de gebruikerservaring en daarmee ook de vindbaarheid van de artikelen op de website. Het ontwerp van het menu is heel belangrijk om mensen op een goede manier door de website te loodsen.
Daarbij is het belangrijk om te weten hoe de bezoeker zich over het algemeen gedraagt. Er is een hele wereld aan gedragswetenschappers actief op dit veld, maar uit de gegevens van Google blijkt dat de bezoeker bijvoorbeeld 1,7 click per visit voor je website over heeft. Dit hangt een beetje af van het soort website. Je eigen website met een homepagina en 4 overige pagina's zal waarschijnlijk minder halen. Een bezoeker komt op de homepage, klikt op "producten of diensten" en 20% klikt nog op "contact". Dat is 1,2 clicks voor die visit.
Een krant, nieuwswebsite of online platform houdt de bezoeker wat langer vast. Daarmee neemt het aantal clicks ook toe. Een platform als Fleximaal Community mag volgens de statistieken de bezoeker gemiddeld 23 minuten bezighouden. Dat zijn meerdere clicks per visit.
Afhankelijk van je click gemiddelde moet je zorgen dat de inhoud ook binnen dat aantal clicks beschikbaar komt. Het onderzoek naar het gedrag van de bezoekers is dus noodzakelijk binnen het COI van het webdesign.
COI staat voor Continu Online Integratie (Continuous Online Integration). Dat wil zeggen dat het webdesign, de techniek, de SEO en de marketing een continu proces is. Je gaat in een aantal sprints door het webdesign om zo tot een betere klik met de bezoeker te komen. Uiteraard binnen dezelfde stijl. Maar ook binnen een stijl zijn er nog een aantal opties.
Neem de keuze van het lettertype, of het "font". Het lettertype bepaalt hoe leesbaar de teksten zijn. Soms is een lettertype binnen een design erg mooi. Maar als de bezoekers afhaakt op het lettertype omdat de teksten slecht leesbaar zijn op een bepaald medium dan moet je "mee met de flow" voor betere conversie.
Groeiversnelling als marketing concept (Growth Hacking) is een manier om gesprint te marketen. Een sprint wordt een iteratie genoemd. Via in blokken opgedeelde marketing perioden wordt gekeken welke vorm van online marketing voor welke productgroepen het beste is. Het gaat ten slotte om hetgeen de website oplevert.
Heel knap stuur ik nu om het woord "conversie" heen. Immers hoeft verkopen via de website helemaal geen doel te zijn. Voordat we aan het design beginnen moeten we dus eerst de doelen vaststellen. Zodra de doelen bekend zijn moeten we weten op wie de doelen van toepassing zijn. We gaan dan doelgroepen vormen. Met de doelen en doelgroepen in het achterhoofd kunnen we kunstmatige intelligentie toepassen om te zien waar en wanneer de doelgroepen open staan voor de gestelde doelen en welke kanalen daarvoor het meest geschikt zijn.
Dat spaart een hele hoop geld uit! Immers, bij het gebruik van de juiste AI bronnen kan het doelen - doelgroepen - media staatje erop wijzen dat je geen grote website nodig hebt, maar dat je doelgroep meer via social media of andere media te bereiken is. En dan sta je bij de verkeerde analyse tegen de verkeerde boom te blaffen.
Bij het maken van het webdesign moet dus eerst geanalyseerd worden. Dat is voor heel veel bureaus moeilijk. Want ze verkopen je veel liever een website die je niet nodig hebt. Want zo zit de economie nu eenmaal in elkaar. Voordat je aan een webdesign begint moet je dus de juiste vragen stellen aan het bureau die het ontwerp maakt.
Dus dat is best een lijstje met dingen om rekening mee te houden. Doelen, doelgroepen, kanalen, bezoekers ervaring via UI en UX, en zorgen dat je het menu zo inricht dat de inhoud die je wilt ontsluiten binnen het aantal clicks per visit past. Pfoe, zijn we er dan? Nee, we moeten namelijk ook Google laten weten dat we bestaan. Maar daar lees je meer over in mijn andere publicaties.
Wil je meer weten over webdesign? Heb je zelf een vraag over je bestaande website? Laat het me gerust weten, het verplicht je tot niets.
Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.
Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.
Visitors
14.935
Pages served
2.142.452
Retention
10.5 min
Interactions
15.810
Updated 30-05-2024
Iteratieve marketing en growth hacking concepts zijn jou wereld. Jij weet wat marketing is en weet de vertaalslag te maken naar online marketing concepten.
Jij bent een gedreven fullstack ontwikkelaar en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html, css, javascript, PHP en SQL. Je hebt ervaring met responsive design via AngularJS en Bootstrap.
Jij bent een kei in communicatie. Je beheerst de Nederlandse taal en kan het verhaal van een klant vertalen naar een bruisende vlot leesbare publicatie.
Jij bent een kei in het vertalen van design naar techniek en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html en css. Je hebt ervaring met responsive css via Bootstrap. Ervaring met javascript is een pre.
Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.
Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.
Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.
Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.
Marketing automatisering voor MKB.
Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.
"On the go" leren door modulair maatwerk.
Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.
Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.