TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Groeiversneller ofwel Growth Hacking is een gesprinte marketing methode

Publicatie

22 May 23

Gewijzigd

22 May 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Bij groeiversnellen (Growth Hacking) probeert de ondernemer het obstakel te vinden dat de grootste rem is op de groei / de aanwas van nieuwe klanten. Door deze drempel weg te nemen zal de groei versnellen. Er zullen weer nieuwe drempels zichtbaar worden en ook die worden weggenomen. Op deze manier kan de ondernemer via een gesprinte marketing vorm sneller groeien en meer klanten werven.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Een groeiversnellen sprint uitvoeren is niet moeilijk. Het is een periode hard werken volgens een vaste structuur. Groeiversnellen kan met verschillende insteek, maar in pure vorm gaat het om het vinden en wegnemen van het grootste obstakel dat de groei tegenhoud. Wanneer je dat obstakel hebt gevonden kan je er via een methodiek een passende oplossing bij vinden en die uitwerken. Voordat je klakkeloos met een idee aan de gang gaat vraag je een groep mensen uit je netwerk een "score" te geven aan je idee. De mensen geven op een aantal aspecten input, en die input resulteert in een totaal getal. Je eerst het idee met het beste getal uitwerken.

Groeiversnellen is vooral erg leuk. Je gaat met een groep mensen creatief aan de slag en meerdere disciplines komen bij elkaar. Er komen frisse ideeen op tafel die met wat werk kunnen worden getoetst. Uiteindelijk is "data" de output van de experimenten zodat er niets aan het toeval wordt overgelaten.

Marketing

Binnen de marketing is dat wat vaak ontbreekt, data. Men is bekend met het werken vanuit het (onderbuik)gevoel. Als een website "mooi" is zijn mensen al snel tevreden. Alleen conversie telt uiteraard. Als je een prachtige website hebt die geen transacties geeft is het weggegooid geld. Data neemt alle twijfels weg, en maakt dat je een passend antwoord kan geven op die vraag "waar heb ik nu mijn geld aan uitgegeven".


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.