TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Growth Hacking: het Ranken van ideeen in het GROWS model.

Publicatie

12 May 23

Gewijzigd

12 May 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Met de hulp van een T-shaped profile kunnen we mensen vragen om een idee te beoordelen. Het beoordelen is een eenvoudige stap. De personen uit je T-shaped profile krijgen per idee een e-mail met daarin de vraag of ze je idee willen ranken. Dat ranken werkt met voor gedefinieerde keuzes. Aan elke keuze hangt een waarde. Van iedereen die je vraagt je idee te ranken wordt de score opgeteld. Zo krijgen we een beeld van hoe je T-shaped profile team tegen je idee aankijkt. Je gaat alleen het beste / meest haalbare idee uitvoeren in de sprint.

Een T-shaped profile is een groep bekenden uit diverse vakgebieden die je kunt raadplegen een antwoord te geven op: wat zegt je gevoel over de haalbaarheid, hoe schat je de hoeveelheid werk in en hoe haalbaar denk je dat het resultaat van de inspanning is

Een T-shaped profile is een groep met mensen uit verschillende takken van sport. Doordat iedereen er op zijn / haar eigen manier tegen aan kijkt verkrijg je een brede kijk op je ideëen.

Wij houden ons aan de regels van de AVG en gaan niet zomaar mensen een mail sturen. Wij zullen dus eerst netjes vragen of de mensen uit je T-shaped profile er wel zin in hebben. Daarna mogen zij de score opgeven via de weblink die in de mail zit. De mensen die jij uitnodigd om mee te scoren kunnen via een opt-out te kennen geven dat zij geen trek hebben in deze mails. Je moet je T-shaped profile dus zorgvuldig kiezen en niet zomaar onbekenden invullen.

Hoe werkt dat beoordelen?

Binnen de Growth hacking volgen we de loop:

G.R.O.W.S.

Uitgangspunt is het op zoek gaan naar het grootste probleem dat je klantgroei tegenhoudt. Dat noemen we "The one metric that matters". Een metric is een gegeven, iets wat we meetbaar kunnen maken.

  • Gather Ideas
  • Rank Ideas
  • Outline experiments
  • Work, work, work
  • Study outcome

Rank ideas = Score bepalen

Er zijn verschillende manieren om de score te bepalen. In de pure vorm gaat het om:

B.R.A.S.S.

Criteria zijn: Blink, Relevance, Availability, Scalability en Score.

Met de BRASS methode vragen we naar een onderbuikgevoel (Blink), naar hoe relevant je team je oplossing vindt, wat de mate van beschikbaarheid is. Hoe schaalbaar je idee is. Dat geeft per onderdeel een score 1-5 en al die scores vermenigvuldigen we met elkaar.

Omdat je kiest met een drietal vinkjes uit bestaande oplossingen weten we al dat deze oplossing "haalbaar" en "schaalbaar" zijn. Die keuze hebben we eruit gelaten.

P.I.E.S. of I.C.E.

PIES criteria zijn: Potential, Importance en Ease en Score.

ICE criteria zijn: Impact, Confidence en Effort

Hieruit is een rode draad zichtbaar. Het gaat om de score met het hoogste verwachte resultaat, met de minste inspanning.

Bij al deze vormen vragen we een score voor iedere letter en vermenigvuldigen we met elkaar. Dat levert een getal op en het idee met het hoogste getal wint. Ofwel het idee met de minste input en de hoogste verwachte output maakt de meeste kans.

Bij de Fleximaal Growth hacking tools gaat het om meetbare data. Dat wil zeggen dat je kunt kiezen uit een aantal bewezen experimenten, waarvan het meten van de data al is ingebouwd. Het is dus niet meer de vraag is het haalbaar of is het schaalbaar, want anders hadden we er geen module van gemaakt.

Maar wij zijn nieuwsgierig, dus als we nieuwe dingen ontdekken die werken dan bouwen we die meteen in!

De mensen uit je T-shaped profile moeten dus alleen de scores invullen van de items die we niet weten. Daarom noemen we het geen BRASS of PIES meer. We houden over Blink/Potential, Impact/Importance, Ease/Effort (en Available en Scalable weten we al). (BIEAS?)

Outline experiment

Alle scores verzamelen we en hangen we aan het kaartje (marketing-idee). Daar kunnen we bijhouden wie er al hebben gereageerd en wat de feedback is. Alleen het idee met de hoogste score komt in aanmerking uit te voeren.

Aan het einde van deze Growth Hacking setup heb je een haalbaar en schaalbaar idee om de drempel die je groei het meeste remt weg te nemen. Daarmee zal je dus meer klanten krijgen als je daarna exposure aan je pagina geeft.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.