TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Doe het zelf marketing voor ZZP en MKB bedrijven.

Je wilt grote stappen in je marketing maken, maar je wilt niet teveel betalen. Mankracht in marketing is duur. Daarom bieden wij het do it yourself Growth Hacking online marketing platform. Hoe het werkt lees je hier.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Om te begrijpen hoe slimmere marketing voor jou kan werken moet je eerst weten wat de normale online marketing voor jou moet doen. Ik schrijf hier moet doen, want negen van de tien keer wordt door online nureaus de helft overgeslagen.

Als je aan online marketing denkt dan denk je al snel aan je website. Een website is echter nooit "af". Dat komt in belangrijke mate door Google. Eigenlijk moet hier "zoekmachines" staan, maar Google heeft de afgelopen jaren nogal een afdruk op het digitale landschap gezet.

Website

Een website is een opgemaakte pagina. Meestal wordt een inhoudbeheer systeem gebruikt om nieuwe inhoud toe te voegen. Een inhoudbeheersysteem heet in het Engels een Content Management System (CMS). Met een content management system kan je nieuwe inhoud aan de website toevoegen. Veelal wordt voor de gebruiker een layout gemaakt van de pagina door de vormgever.

De vormgever let op de vouw (fold) van de pagina. De fold is het stuk dat je eerste scherm vult. Je kunt scrollen om de rest van de pagina te zien. Het eerste stuk tot de fold is dus hetgeen je bezoeker of gebruiker direct ziet als deze op je website komt. In dat eerste stuk is je beeldmerk (logo) en het menu heel belangrijk. Je hebt hier de ruimte om in grote letters te schrijven wat je doet met je website (meestal je bedrijf). Daarnaast moet er in een paar zinnen meteen duidelijk zijn wat je doet en hoe je je onderscheid. En er moet een call to action knop (CTA) aanwezig zijn in een opvallende kleur.

Het menu is hier dus heel belangrijk omdat dat het pad stuurt wat de bezoeker gaat volgen. Hou dat even in je echterhoofd, want daar komen we uitgebreid op terug.

Koppen

Die grote letters dienen van het type H1 te zijn, omdat Google daarnaar op zoek is. Er mag van Google maar 1 H1 op je pagina voorkomen, ook al geeft de specificatie aan dat het er technisch meer mogen zijn. Er is een iets kleinere kop die heet H2. Die H2 kop kan je met CSS net zo groot en zichtbaar maken als je zelf wilt. Hij mag er zelfs precies zo uitzien als de H1 kop. De derde belangrijke kop is de H3. Die gebruik je normaal als tussenkop, maar ook hier weer: stylen mag je zelf bepalen.

Met die koppen geeft je aan Google (zoekmachines) aan wat jij belangrijk vindt aan je pagina. Omdat de H1 maar eenmaal voor mag komen ben je daarin dus wat beperkt. Een H2 mag tweemaal voorkomen op de pagina, of beter gezegd, zo vaak als je wilt maar Google kijkt alleen naar de eerste 2. Dit is wel per pagina, dus op de volgende pagina mag je weer 1xH1 en 2xH2 toepassen.

Het is dus heel belangrijk wat er in die koppen komt te staan. De marketeer kijkt ernaar en bedenkt een leuke slogan. "Sterk in schoonmaakwerk". Leuke allitarerende die goed blijft hangen. Maar er wordt iets vergeten. Er staan dus letterlijk 3 woorden in die leuke slogan. Dat gaat perfect werken op een reclame bord, maar dit is een website. Je moet dus een weg vinden in "wat je Google wilt vertellen" en wat je "de bezoeker wilt vertellen".

Homepage

De homepage van je website is doorgaans een nogal grafische representatie. Er is maar 1 kans op een eerste indruk. Het nadeel daaraan is dat Google niet veel kan met Grafische representaties. Google indexeert alleen tekst voor de vindbaarheid. Dat is dan ook waarom een goede programmeur altijd de alt-text van afbeeldingen invult. Het is een heel simpel tagje in de code <img ... alt="" 

Dat veel programmeurs dit vergeten is omdat ze het zien als "oud" en er binnen de opleiding niet veel begrip wordt gekweekt voor vindbaarheid. Maar neem van mij aan dat je de alt tekst altijd moet invullen.

Paragraaf

Een paragraaf mag altijd een H2 en meerdere H3 koppen hebben. Daarnaast moet de tekst in de paragraaf voldoen aan richtlijnen die door Google zijn opgesteld. De inhoud van de pagina mag niet spammerig zijn. Je mag dus niet 20x het woord "koelkast" in de koppen zetten als je koelkasten verkoopt. Je moet voldoen aan een woorddichtheid. Een goede woorddichtheid ligt tussen de 4% en 6%. Minder dan 4% dan benadruk je niet genoeg, en meer dan 6% dan markeert Google je tekst als spammerig.

Updaten

Google komt regelmatig terug om te zien of er iets is aangepast op de website. het is dus belangrijk om Google iets anders maar wel vergelijkbaar aan te bieden de volgende keer dat Google je pagina opnieuw indexeert. Bij een standaard website komt de bot van Google om de 6 weken terug. Je zult dus moeten zorgen dat elke 6 weken er iets wordt veranderd aan de website. Dat kan zijn de woordvolgorde, er kunnen worden bij of af. Als er maar een significante verandering waarneembaar is. 

Laadtijden 

Pfoe, en dat is een hoofdstuk op zich en bijzonder technisch. Maar waar het op neerkomt is dat bij Google "puristen" werken. Mensen die heel nauwgelet hebben vastgelegd wat het beste zou zijn, en dan dus ook niet heel snel genoegen nemen met net iest minder. Je moet dan dus zelf technisch overwegen wat de moeite waard is om aan te pakken. Google zal je er op wijzen dat je script korter kan als er minder spaties in staan. Alsof die 34 byte aan spaties echt zoveel effect zou hebben.

Meten is weten

En dan komen we aan het belangrijkste punt van deze publicatie. Meten. Als je wilt beginnen met slimmere marketing dan zal je moeten kunnen meten. Je kunt natuurlijk de Google tools gebruiken om te meten. Hier zijn er een paar:

Zie je nu waarom Google zo'n dominante plek heeft gekregen in dit dit artikel? 

Stap 2: https://marketing.fleximaal.com/publicaties/55/Growth-Hacking-nu-beschikbaar-voor-ZZP-en-MKB-via-online-platform-Fleximaal.com/ 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

13.886

Pages served

1.671.346

Retention

11.5 min

Interactions

1.110

22 Jan 24

Betere zoekmachine vindbaarheid met SEO

2 Jan 24

Een naam die je zelf gebruikt

15 Nov 23

Beter vindbaar in zoekmachines SEO

24 May 23

Growth Hacking wizzard: wat is een marketing-item

22 May 23

Wat is groeiversnellen (Growth Hacking)

Meer
Minder
22 May 23

Wat is raten binnen groeiversnellen (Growth Hacking)

17 May 23

Waarom krijg ik een growth hacking e-mail

17 May 23

Wat doen jullie met mijn feedback (Growth Hacking)

17 May 23

Wat doen jullie met mijn gegevens? (Growth Hacking)

17 May 23

Doelen definieren in de marketing (Fleximaal Community Growth Hacking Wizzard)

17 May 23

Een Growth Hacking idee uitwerken

17 May 23

Je groeiversneller idee verfijnen (Growth Hacking idee)

16 May 23

De Growth Hacking wizzard: Selecteren van doelen

12 May 23

DIY Growth Hacking 1: Grote stappen in je marketing

12 May 23

DIY Growth Hacking 2: Pirate funnel en GROWS

12 May 23

DIY Growth Hacking3: De score van een idee bepalen

23 Mar 23

Waar moet een E-book aan voldoen

23 Mar 23

Wordt een betere verkoper

23 Mar 23

Wat zijn leuke relatiegeschenken

23 Mar 23

Verpakking van je product voor je webshop

23 Mar 23

Zakelijke wenskaarten

23 Mar 23

Kunst voor bedrijven

23 Mar 23

E-learning

21 Mar 23

Video, Vlog, Blog, Podcast

21 Mar 23

Trofee├źn, prijzen, awards

21 Mar 23

E-learning

21 Mar 23

E-book een vak apart

20 Mar 23

Social media marketing

20 Mar 23

Facebook en Instagram

20 Mar 23

LinkedIn inzetten voor netwerk en marketing

20 Mar 23

De andere rol van Twitter

20 Mar 23

Social Media Platform Fleximaal

20 Mar 23

Youtube, Vimeo.com en Tiktok

20 Mar 23

Overige social media

20 Mar 23

Entertainment

20 Mar 23

Beurzen en events

20 Mar 23

AV beeld en geluid gezocht

20 Mar 23

Het bereik van radio en TV

17 Mar 23

Vindbaarheid zoekmachines

17 Mar 23

Gamification spelvormen

15 Mar 23

SEO en vindbaarheid

14 Mar 23

Webhosting voor website of webshop

13 Mar 23

De betere webshop

13 Mar 23

Webshop en logistiek

10 Mar 23

Geen excuses in data data data marketing

10 Mar 23

Online marketing opnieuw uitgevonden

10 Mar 23

Wat is nou een goede landingpage

10 Mar 23

Meer verdienen met je website

9 Mar 23

Belettering bedrijf

9 Mar 23

Lekker opvallen met gevelreclame

9 Mar 23

Via signing routes aangeven

9 Mar 23

Advertentie opmaak maak(t) het verschil

9 Mar 23

Autobelettering, kilometers opvallen

9 Mar 23

Een professionele uitstraling

9 Mar 23

Goed voor de dag komen met drukwerk

8 Mar 23

Reclame maken voor je bedrijf

8 Mar 23

Drukwerk voor MKB

8 Mar 23

Teksten schrijven een vak apart

8 Mar 23

Fotografie en video

8 Mar 23

Vertaling doe je via een vertaalbureau

7 Mar 23

PR voor bedrijven

9 Jan 23

Veel mensen denken bij Kunstmatige Intelligentie : AI AI AI

Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.