TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

What is E-learning

Publicatie

23 Mar 23

Gewijzigd

23 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

E-learning refers to the use of electronic technology, such as computers and the internet, to deliver educational content and facilitate learning. It is an umbrella term that encompasses a wide range of online educational experiences, including online courses, webinars, virtual classrooms, digital textbooks, educational apps, and other types of digital resources.

Een publicatie van: Robin Louwerse

E-learning is populair vanwege het gemak, de flexibiliteit en de kosteneffectiviteit. Bovendien kan de leerling / student in zijn eigen tijd en agenda leren onafhankelijk van de geografische lokatie. Leren op afstand is goed te doen met E-learning.

Bovendien kan E-learning inhoud worden verrijkt met multimediale elementen zoals audio, video, VR, AR, interactieve puzzels en spellen. Daarmee verhoog je ervaring, blijft de inhoud beter hangen en verkrijg je een langere spanningsboog.

E-learning kan worden toegepast in een brede range van settings van basisschool, voortgezet onderwijs, VMBO, MBO, HBO, WO en zakelijke toepassingen. Denk ook aan het onboarden van nieuwe leerlingen voor een specifieke opleiding / werkervaringsplekken (bol/bbl).

Wanneer E-learning toepassen

E-learning kan in veel verschillende situaties worden toegepast. Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer e-learning een geschikte keuze zou kunnen zijn:

Voor het aanbieden van cursussen en trainingen aan medewerkers op afstand, waardoor zij op hun eigen tempo kunnen leren en hun eigen leerervaring kunnen aanpassen.

Om nieuwe vaardigheden te leren die specifiek zijn voor een bepaalde industrie of beroep, zoals medische terminologie, computervaardigheden of beleggen.

Wanneer er tijd- of kostenbeperkingen zijn om klassikale trainingen te organiseren, kan e-learning een efficiëntere en kosteneffectieve optie zijn.

Voor continue professionele ontwikkeling van medewerkers, waarbij zij toegang hebben tot up-to-date kennis en informatie die relevant is voor hun werk.

Om meer flexibiliteit te bieden aan studenten die niet in staat zijn om naar de campus te reizen, of die een leerervaring willen die beter past bij hun persoonlijke levensstijl.

Om de betrokkenheid en participatie van studenten te verhogen door gebruik te maken van interactieve en boeiende leermethoden, zoals gamification en multimedia-inhoud.

Het is belangrijk om te onthouden dat e-learning niet altijd de beste keuze is en dat het afhangt van de specifieke behoeften van de leerling en de leerdoelen. In sommige gevallen kan een combinatie van e-learning en face-to-face instructie de meest effectieve leerervaring bieden.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.