TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Wenskaarten met je logo, een leuk idee

Publicatie

23 Mar 23

Gewijzigd

23 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Waar je op moet letten bij zakelijke wenskaarten is heel divers. Je zult ook rekening moeten houden met de kosten van het ontwerp van de kaart. Als de oplage klein is wil je wellicht kiezen voor digitaal printwerk en niet voor drukwerk. Lees hieronder meer.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het maken van leuke zakelijke wenskaarten. Hieronder staan een aantal van deze factoren opgesomd:

  1. Doel van de kaart: Het is belangrijk om vooraf te bedenken wat het doel is van de wenskaart. Wil je bijvoorbeeld je klanten bedanken voor hun trouwe samenwerking, ze feliciteren met een mijlpaal of ze fijne feestdagen wensen? Het doel van de kaart bepaalt voor een groot deel de uitstraling en de inhoud van de kaart.
  2. Ontwerp: Het ontwerp van de kaart is natuurlijk ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat het ontwerp past bij de huisstijl van je bedrijf en dat het aansluit bij het doel van de kaart. Kies voor een professionele uitstraling, maar maak het ook persoonlijk en vriendelijk.
  3. Tekst: De tekst op de kaart is minstens zo belangrijk als het ontwerp. Zorg ervoor dat de tekst passend is bij het doel van de kaart en dat het duidelijk is wat je wilt overbrengen. Kies voor een persoonlijke boodschap en spreek de ontvanger direct aan. Vergeet niet om je bedrijfsnaam en contactgegevens op de kaart te vermelden.
  4. Kwaliteit: Kies voor kwalitatief hoogwaardige materialen en drukwerk. Dit straalt niet alleen professionaliteit uit, maar zorgt er ook voor dat de kaart langer meegaat en dus langer in het zicht blijft.
  5. Verzending: Zorg ervoor dat de kaart op tijd wordt verstuurd en dat het adres van de ontvanger klopt. Kies eventueel voor een persoonlijke verzending, waarbij de kaart rechtstreeks naar de ontvanger wordt gestuurd met een persoonlijke boodschap.

Door rekening te houden met bovenstaande factoren, kun je een leuke en professionele zakelijke wenskaart maken die bijdraagt aan een goede relatie met je klanten en/of zakenpartners.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.