TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Waar je bij webdesign op moet letten

Publicatie

6 Feb 23

Gewijzigd

6 Feb 23

Categorie

marketing

Specialist

Redactie Fleximaal

Webdesign niet niet gebonden aan regels en toch zijn er regels

Een publicatie van:

Wanneer je een design laat maken voor je nieuwe website dan zijn er een aantal punten waar je zelf op kunt letten. Allereerst je kunt je webdesign laten doen bij een design bureau. Dat design moet vervolgens omgezet worden naar een technische realisatie. Als je gebruik wilt maken van een designbureau dan zal het webdesign hogere kosten met zich meebrengen. Het design kan worden neergelegd bij een bureau dat beide design en realisatie van de website uitvoert. Dat is over het algemeen goedkoper voor design en realisatie doordat de design en realisatie teams beter op elkaar afgestemd zijn.

Echter, er is nog een heel belangrijke stap in het realiseren van het webdesign. Er dient ook rekening gehouden te worden met de optimalisatie van zoekmachine prestaties van de website. De vindbaarheid van de website heeft niets te maken met het webdesign. De vindbaarheid wordt grotendeels bepaald door zoekmachines als Google en bijvoorbeeld Bing. Het vindbaar maken van de website door middel van SEO moet bovendien gedaan worden door iemand die zich op de content van de website richt. Om al deze punten perfect op elkaar af te stemmen kunt u voor het webdesign het beste kiezen voor een bedrijf dat zowel de designkant als de techniekkant beheerst. 

Maar dan zijn we er nog niet. We moeten binnen het design de vormgeving afstemmen op de bezoeker. De website moet een bepaalde look and feel krijgen. We moeten nadenken over de beleving van de website. Hoe de bezoeker tot zijn doel komt. En meer over de bezoeker te weten komen. Het bouwen van een website houdt dus niet op bij het design van de user interface en de user experience. Het is een continue integratie model "COI".

Binnen dit model werken vormgevers, content mensen, technische mensen en marketeers samen om binnen marketing iteraties de website op een hoger plan te brengen. De website kan je dan zien als een MVP, een minimum viable product. Er wordt begonnen met een basisstijl die is afgestemd op de analyse van informatie behoefte en de analyse van communicatiebehoefte. Dit wordt voorgelegd aan kunstmatige intelligentie (AI) en daarmee kan de marketeer aan de slag. Op het MVP webdesign kunnen dan marketing sprints worden uitgevoerd waarmee gaandeweg de doelgroep beter begrepen wordt.

Het MVP webdesign binnen het COI model is dus een doorlopend proces. Het ontwerp wordt steeds beter, de website wordt steeds beter en verder geïntegreerd met de klantbeleving, de online vindbaarheid en de marketing prestaties.

Een website of webshop maken is dus niet een eenmalig kunstje dat je eens in de twee jaar bij een bureau neerlegt. Immers, de website is een geïntegreerd onderdeel van je totale marketing, en is mede verantwoordelijk voor de gegenereerde omzet.

Wil jij ook meer verdienen met je website? Neem gerust eens (vrijblijvend) contact op.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Werken bij dit bedrijf

Online marketeer

Iteratieve marketing en growth hacking concepts zijn jou wereld. Jij weet wat marketing is en weet de vertaalslag te maken naar online marketing concepten.

Breda
20u
HBO

Fullstack ontwikkelaar

Jij bent een gedreven fullstack ontwikkelaar en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html, css, javascript, PHP en SQL. Je hebt ervaring met responsive design via AngularJS en Bootstrap.

Breda
20u
HBO

Communicatie medewerker

Jij bent een kei in communicatie. Je beheerst de Nederlandse taal en kan het verhaal van een klant vertalen naar een bruisende vlot leesbare publicatie.

Breda
20u
HBO

Front-end developer

Jij bent een kei in het vertalen van design naar techniek en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html en css. Je hebt ervaring met responsive css via Bootstrap. Ervaring met javascript is een pre.

Breda
20u
HBO+