TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Professionele E-books voor bedrijven

Publicatie

21 Mar 23

Gewijzigd

21 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

E-books je hebt ze in alle vormen en maten. Je kunt een E-book in de basis natuurlijk gewoon in Word maken, en dan printen als PDF. Een simpele manier om E-books aan de website toe te voegen. Wil je een stapje verder dan laat je een E-book maken door een grafische vormgever. Dan krijgt het geheel meer cachet.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Een E-book is een boek in digitale vorm. Een E-book kan natuurlijk veel meer dan een gewoon boek. Je kunt digitale bladwijzers toevoegen, het E-book kan beeld en geluid bevatten en je kunt direct verwijzen naar andere bronnen online. Een regulier boek is "oud" zodra het gedrukt is. Een digiboek of E-book kan je eindeloos aanpassen en updaten.

Inhoud E-book via CMS

Met Fleximaal kan je de inhoud van je E-book via een content management systeem aanmaken en beheren. Door een E-book via de browser of een reader aan te bieden kan je meer soorten content aanbieden ten opzichte van de variant in PDF. In PDF is het wel beter mogelijk om een kopieerbescherming in te bouwen. Met een kopieerbescherming kan je min of meer voorkomen dat mensen inbreuk maken op je auteursrechten. Uiteraard kan een PDF wel heel eenvoudig worden gedeeld via E-mail.

Grip op je lezers

Je kunt een E-book online aanbieden achter een inlog of als ruil voor een spelelement (gamificatie) als unlock. Daarmee kan je grip houden op wie je content leest, maar ook de frequentie en voortgang bijhouden. Een E-book aanbieden maakt het daarmee geschikt voor marketing doeleinden.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.