TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

De andere social media: Snapchat, Flickr, Pinterest

Publicatie

20 Mar 23

Gewijzigd

20 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Het aantal Facebook gebruikers daalt, het aantal Instagram en Tiktok gebruikers is in de lift. Wat te doen met social media.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Zodra ik hier iets schrijf is het alweer oud. De wereld van social media is een vluchtige. En als je vluchtig zegt zeg je Snapchat, Flickr, Pinterest.

Snapchat

Snapchat is met name gericht op de mobiele telefoon. Je kunt er plaatjes en video's mee delen. Die zijn zodra je ze kijkt ook weer weg. Het is een korte blik voor kort vermaak dat prima past in de huidige tijdgeest. Content op Snapchat is vooral positief en speels. Of je nu een filter of uitdaging inzet om je bedrijf te promoten, zorg dat er een speels en  plezierig element in zit.

Flickr

Flickr is bedoeld om plaatjes en video's mee te delen binnen een community. Het vertrouwt op tagging en trefwoorden om een niet hierarchische zoekstructuur mee te maken. Flickr geeft Yahoo er achter en biedt standaard 1TB aan opslagruimte.

Pinterest

Officieel is Pinterest eigenlijk helemaal geen social media platform, maar een visuele zoekmachine voor ideeën en inspiratie. Pinterest is bedoeld om plaatjes mee te delen en ideeen op te doen.

Er zijn nog meer sociale media, als je zelf een leuk verhaal hebt over social, meld je vooral aan.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.