TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Video platformen juist wel of juist niet

Publicatie

20 Mar 23

Gewijzigd

20 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Met de juiste insteek is er op marketing gebied best wat uit video platformen te halen. Om er rijk mee te worden is nogal wat inspanning nodig.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Video berichten zijn het oude TV. Via diverse media is het mogelijk video te streamen en dit alles is zeer eenvoudig te beheren. Om het goed aan te pakken komt er toch nog heel wat bij kijken. Lees hieronder meer.

Youtube

Het video content platform Youtube is van Google. Je kunt daar je voordeel mee halen. Echter, video content is net als afbeeldingen afhankelijk van meta data. Je moet dus waar dat kan een beschrijving ingeven en in de tekst een beschrijving geven van de inhoud.

Youtube filmpjes moeten herkenbaar zijn. Je maakt dus eerst een format, en je houd je aan de format voor alle filmpjes. Dat maakt dat de gebruiker de filmpjes als rode draad herkent.

Vimeo.com

Voor de zekerheid maar even .com erbij getypt, en dat is meteen ook het zwakke punt van Vimeo. Vimeo.com is een soort youtube maar de verwarring met vimeo.nl wil je niet hebben. Veel mensen typen automatisch .nl achter een domeinnaam. Dat maakt Vimeo voor de zakelijke markt niet sterk. Het verdienmodel is anders dan dat van Youtube en dat maakt het voor sommige bedrijfsfilms fijner om vanaf te streamen zonder gedwongen reclame van andere bedrijven.

Tiktok

Vooral een jongere doelgroep is goed te vinden op Tiktok. Het model leent zich prima voor semi commerciele uitingen. Vaak wordt er gekozen voor "product placement" wat op TV tot nare reacties van de reclame code commissie leid.

TV

Voor de jongere doelgroep heeft TV nagenoeg afgedaan. Wij hebben de verleiding toch een paar keer niet kunnen weerstaan, met de belofte van een grote doelgroep en een groot bereik. Het effect van een spot op TV, of een kort filmpje op "niet prime time" (De Barometer en dergelijke) uren is verwaarloosbaar. Mocht je toch 3,5k te besteden hebben aan een filmpje kan je veel beter een mooi bedrijfsfilmpje laten bij een lokale video partij. Veel beter resultaat en het enige bereik wat je haalt is het zelf op een video platform zetten. 

Wil je zelf een bedrijffilmpje laten maken neem dan even contact met me op. Het begint met de paarse knop.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.