TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Fleximaal Community het nieuwe blog media platform voor de zakelijke markt.

Publicatie

20 Mar 23

Gewijzigd

20 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Fleximaal een blog platform? Jazeker, maar een beetje anders dan je van social media gewend bent. Daar waar de meeste social platformen de keuze hebben gemaakt om niet door zoekmachines (Google) geïndexeerd te worden, is dat juist onze main focus. We leggen hier uit waarom.

Een publicatie van: Robin Louwerse

In januari 2023 is het Social Media blog platform voor bedrijven "Fleximaal Community" live gegaan. Meteen zijn we begonnen met het vullen van de basis content en het optimaliseren voor Google. De komst van AI heeft onze inspanning versterkt, en net na de Corona zijn veel mensen die voorheen in loondienst werkte nu als ZZPer aan de slag. Voor ons het ideale moment om live te gaan. Maar wat en waarom is de opzet van Fleximaal Community. Fleximaal Community is een blog platform van [*[owner]!]. Fleximaal heeft 3 speerpunten in de belofte aan haar klanten.

Meer klanten, beter online en eenvoudige administratie

Een belofte als meer klanten, beter online en eenvoudige administratie is dat wel waar te maken? Hoe dan?

Meer klanten

Als ondernemer lever je diensten of producten. Je doet dat uit een overtuiging. Je wilt het op een andere manier doen, je hebt een passie, een drive en een overtuiging. Die moet je overdragen op je doelgroep. Men moet weten wat jou anders of uniek maakt. Je zoekt dus podium om je verhaal te vertellen. 

https://fleximaal.com/schrijf-je-verhaal/ 

Maar daar blijft het niet. Je vertelt niet alleen een verhaal aan je doelgroep, je vertelt ook je verhaal aan zoekmachines. Maar dan zonder dat je het door hebt. De pagina's van Fleximaal zijn namelijk zo gemaakt dat je de belangrijkste inhoud daar invult zodat het vanzelf in de aandachtsgebieden van zoekmachines terechtkomt. Je blog publicatie zal dus op inhoud goed worden gevonden. Zoekmachines hebben een voorkeur voor websites waarvan de inhoud vaak wijzigt. En ook daar zit je goed, dagelijks worden er nieuwe blog publicaties live gezet. Door het snellere verversing van inhoud komen zoekmachines vaker terug en markeren ze de inhoud als interessant.

Daarnaast zorgen wij voor ruchtbaarheid aan het blog platform. Daarmee komen er bezoekers op de blog publicaties en onderaan de blogs kunnen de bezoekers contact opnemen met de auteur van de blog. Daarmee heeft de auteur een lead te pakken. Gefeliciteerd! 

Als organisatie zorgen wij dat er regelmatig "klusjes" op de projecten pagina's komen te staan. Deze klusjes brengen je in contact met  opdrachtgevers en ook zo kom je aan klanten.

Daarmee geven wij invulling aan meer klanten en maken we belofte 1 waar. 

Beter online

Doordat je op een gerenommeerd social media / blog platform of nieuws website een link opneemt die ook nog eens gevonden en geïndexeerd worden door zoekmachines creëer je een referentie in de vorm van een backlink. Die backlink staat bovendien op verschillende plaatsen op de website. Je mag ook in de tekst een link opnemen naar je eigen website. Wanneer bezoekers op een link klikken om naar jou website te gaan noemen we dat een landing. We hebben daar publicaties over hoe je een landing moet inrichten.

https://marketing.fleximaal.com/publicaties/23/de-betere-landingspagina/ 

Door te refereren (linken) naar je website door middel van een backlink stijg je in aanzien van de zoekmachines. Je kunt bovendien op je eigen website dieper ingaan op de materie met tekst en plaatjes. Door precies te landen op de soort inhoud die ook in je publicaties hebt staan, versterk je het professionele beeld dat je doelgroep van je heeft en verhoog je conversie.

Ten slotte hebben wij binnen het blog platform een aantal marketing tools waarmee je nog meer de aandacht kunt vestigen op jouw blog publicaties door middel van gamificatie- en viralisatie- tools.

Je bent daarmee beter online. Ook belofte 2 maken we waar.

Eenvoudige administratie

Als je begint met je eigen bedrijf dan wil de de kosten laag houden. Een goedkope website, zelf een logo maken. Vaak kom je dan niet op de beste keuze uit. Je begint met een geknutselde Wordpress en komt eigenlijk alleen maar ellende tegen. Ook als je begint met marketing en met je funnels aan de slag wilt, dan maak je snel de verkeerde keuze. De reden voor Fleximaal om zelf dit soort applicaties te ontwikkelen. Specifiek op de behoefte van ZZP en MKB bedrijven. Waarom? Omdat het hebben van een bedrijf al duur genoeg is. Bovendien ben jij met je kleine bedrijf de potentiele werkgever van morgen. De economie draait op kleine bedrijven. Om optimaal flexibel (Fleximaal) in te spelen op die behoefte hebben wij tools ontwikkeld die groei faciliteren. Hoe dan?

Als je bezig bent met marketing dan wil je graag kunnen meten. Je wilt bovendien gesprinte marketing toepassen, en dan moet je specifieke delen van de website kunnen meten. De marketing funnels zijn bij Fleximaal geïntegreerd met een CRM. Je kunt dan eenvoudig je relaties beheren, en telkens als iemand een stapje verder in de funnel komt ga je in het CRM een stapje mee. Zo kan je je marketing gerichter "targeten". Daarmee voorkom je verspilling van marketing budget aan doelgroepen die je op dat moment niet wilt aanspreken.

De eerste twee tools zijn dus al bekend, het automatische marketing (AM) systeem en het relatiebeheersysteem (CRM).

Eigenlijk ken je nog een handige tool. Je hebt namelijk content live gezet met je blog publicatie. De tool om content / inhoud mee te beheren is een content management systeem (CMS). Met het Fleximaal CMS maak je heel eenvoudig een website of een webshop. Maar omdat het modulair maatwerk is kan er heel eenvoudig maatwerk aan toe worden gevoegd. Bijvoorbeeld om goed je marketing te kunnen meten.

Wanneer je ook nog omzet gaat maken op die klanten dan wil je eenvoudig kunnen boekhouden. En je raad het al, Fleximaal heeft een boekhoudmodule waarmee je het financieel beheer (FIN) van je bedrijf in goede banen leid. Het gaat dus verder dan alleen boekhouden. Het is webshop, kassa, voorraadbeheer, registraties, offertes, facturatie en boekhouden in 1 financiële module.

Er zijn ook nog specifiekere tools. Een tool om vacatures mee aan te maken en de reacties en sollicitaties op te volgen (ATS). Een tool om projecten mee te managen (PM) en een tool om je account mee te beheren (ACC).

En met deze tools maken we onze derde belofte waar! Eenvoudige administratie, specifiek toegespitst op het kennisniveau en de behoefte van bedrijven die niet primair "boekhouden" als core-business hebben.

Al deze tools worden nader uitgelegd onder het dossier Fleximaal. We hopen je ermee van dienst te zijn.

Verdienmodel

Ohja, bijna vergeten. Je wilt natuurlijk weten waar wij dan op verdienen? Het verdienmodel van Fleximaal is heel eenvoudig. Wij ondersteunen alle processen die nodig zijn voor jou om optimaal te ondernemen. Wij zorgen voor synergie en netwerk. De ondersteuningsprocessen worden uitgevoerd door aangesloten ondernemers. Bijvoorbeeld de "snelle SEO check" wordt uitgevoerd door een SEO bedrijf. De "controle op taalfouten" door een teksten bureau. Op die omzet verdienen wij overal een beetje.

Daarnaast ontwikkelen wij diensten en producten rondom het netwerk. Die zijn nog niet overal zichtbaar, maar dat duurt niet lang meer. Deze publicatie zal nog worden aangevuld. 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.