TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Twitter opnieuw uitgevonden?

Publicatie

20 Mar 23

Gewijzigd

20 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Met het rumoer dat Elon Musk heeft veroorzaakt met de overname van Twitter en het verlies van functionaliteiten is de rol van Twitter anders.

Een publicatie van: Robin Louwerse

De wereld van ongefundeerde boude statements. Twitter heeft de regels voor de inhoud van berichten aangepast. Daarmee een wereld geopend voor stemmingmakerij, conspiracy propagisten on de ongehoorde bevolking die zich uitspreken zonder te fact checken of bronnen te onderzoeken. Is Twitter dan dood? Nee voorlopig zeker niet. Het is alleen moeilijker om geloofwaardig over te komen.

To API or not to API

Dat was wel even schrikken. Van de een op de andere dag werd toegang tot de API's ontzegd. Duizenden goedbedoelende apps buiten spel zettende. En we waren nog niet van de schrik bekomen en er werd een betaalde API aangekondigd. Beleid wordt meestal voor jaren uitgezet, en menig software developer laat het wel uit het hoofd om nog eens grote investeringen op het Twitter platform te doen.

Vanwege de enorme schade die wij hebben geleden door toedoen van meneer Musk laten we Twitter eerst even settelen. Als er nog wat overblijft kijken we wel weer wat we ermee moeten.

 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.