TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

LinkedIn een veelzijdig platform

Publicatie

20 Mar 23

Gewijzigd

20 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Met LinkedIn breng je snel en eenvoudig je netwerk in kaart. Door al je contacten toe te voegen op LinkedIn kan je ook nog eens zien wie de contacten van je contacten zijn en zo je netwerk uitbreiden. Dat maakt het ook een krachtig marketing instrument.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Binnen de gratis versie van LinkedIn kan je een zakelijke doelgroep bereiken, en diverse professionals net buiten je eigen netwerk. Dat maakt het erg nuttig voor je marketing, maar er zijn "ongeschreven regels".

Waar je bij Twitter nog gerust 20 berichten per dag kunt posten, kom je het al tegen bij Instagram en Facebook dat mensen beginnen te klagen dat je een baantje moet nemen als je meer dan 1 bericht per dag post. Op LinkedIn betreed je een zakelijke doelgroep, en als je iemand persoonlijk benaderd moet het zeker niet te spammerig.

Op LinkedIn is 1 zakelijk bericht per dag wel de max, anders gaan mensen afhaken. Een eigenlijk is 1 per week ook prima. Het gaat om het warm houden van contacten. En met dat in het hoofd is minder echt meer.

Daarnaast moet het echt zakelijk blijven. Ga niet over de stoelgang van je kat berichten, of over je gedachten over je laatste date. Het beste kan je nieuws delen, of een weetje over je expertise. Daarnaast houden mensen van korte berichtjes. Dus hele lappen tekst werkt op LinkedIn niet in je voordeel.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.