TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Facebook en Instagram voor je marketing

Publicatie

20 Mar 23

Gewijzigd

20 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Het rommelt een beetje in social media land. Elon Musk heeft Twitter overgenomen en daar meteen een gigantische rel veroorzaakt door de API's niet meer open te stellen. Daardoor zijn er talloze tools die Twitter een fijn medium maakte onklaar gemaakt. Gelukkig hebben we (vooralsnog) Facebook en Instagram nog.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Waarom een API zal je zeggen. Via een API kan een ander stukje software een bericht plaatsen. Dat werkt heel handig. Je maakt een nieuws artikel voor je nieuwsbrief, die komt op de website, in de nieuwsbrief, en op je social kanalen allemaal met 1 druk op de knop.

Die API was dus een handig hulpmiddel om het voor de gebruiker makkelijker en inzichtelijker te maken. Daarnaast heeft een API nog een voordeel. We kunnen de link in het bericht een tag meegeven. Daarmee weten we waar de landing vandaan kwam.

Facebook en Instagram

Facebook en Instagram hebben nog een API. Ofwel een Software Development Kit voor Javascript. Het nadeel, het ding is wat ingewikkeld in gebruik. Standaard dingetjes kunnen gelukkig eenvoudig worden toegevoegd, maar knappere dingen vragen vaak een flinke investering.

Het plaatsten van een berichtje met een afbeelding is gelukkig een eenvoudige stap. Het sturen van een DM aan al je volgers is helaas wat ingewikkelder. Je moet het dus van je tijdlijn hebben.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.