TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Social media kan een grote rol spelen in je (gratis) marketing

Publicatie

20 Mar 23

Gewijzigd

20 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Veel mensen denken bij social media marketing meteen aan betaalde advertenties. Toch zijn er veel dingen die je gewoon zelf kunt proberen. Lees het hieronder.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Voorwaarde voor goede marketing is dat je het resultaat kunt meten. Meten van de resultaten kan goed en gratis met Google Analytics en Google Search Console. Daarnaast kan je eens kijken naar Google Pagespeed Insights. Je moet er namelijk zeker van zijn dat waar je op gaat landen, ook voldoet aan een redelijke standaard. Als je een veel te grote foto als banner hebt op de website waar je gaat landen dan moet de gebruiker / bezoeker te lang wachten en heb je pech met je inspanning. Maar traffic is traffic, dus probeer het eens.

Bereik

Social media marketing gebruik je voor 2 of 3 redenen. Reden 1 is het bereik. Maar als je geen volgers hebt, hoe haal je dan bereik? Dat werkt door middel van hashtags en waar mogelijk ook via verwijzingen naar handles. Eerst even de hashtags. Je kunt hashtags zelf bedenken, als mensen die hashtag overnemen dan kan je daarop bouwen. Je krijgt binnen Twitter (op desktop) een lijst met trending hashtags. Wanneer je een populaire hashtag gebruikt dan heb je een groot bereik. Alleen heb je niets aan bereik als het je doelgroep niet is, of niet bevat. Dus een hashtag moet je goed kiezen.

Kunstmatige Intelligentie (AI)

Je kunt een hashtag ook kiezen als je AI gebruikt. Je kunt de Bing app installeren, of de Bing AI aan je browser koppelen. Microsoft is terwijl dit artikel geschreven wordt bezig aan het integreren van AI in alle Office applicaties. Je kunt ook Chat GPT gebruiken. Je moet daar een beetje mee boffen want de server kan op het moment het bezoek regelmatig niet aan. Maar ook via Chat GPT via https://openai.com/blog/chatgpt kan je AI vragen stellen. Bijvoorbeeld: wat is een goede hashtag voor mijn product koelkasten. Ook via Instagram en Facebook zelf kan je kijken wat het bereik van je hashtag is en er zijn tips voor het gebruik van de hashtag op Twitter https://help.twitter.com/nl/using-twitter/how-to-use-hashtags 

Op de meeste grote sociale media kan je dus hashtags gebruiken. Daarnaast kan je de handle gebruiken van iemand die in een netwerk actief is. Binnen Twitter gebruik je de @handle en op LinkedIn, Facebook en Instagram type je de naam van de persoon die je wilt refereren.

Open Graph

Via de meta's op je pagina's kan je OG tags toevoegen. Via OG tags kan je aangeven wat er moet gebeuren als iemand jou refereert. Wanneer een gebruiker of jezelf je eigen website url intypt dan kan er een standaard plaatje en een standaard tekst verschijnen. Op die manier sta je er altijd netjes op.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.