TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

De keuze voor een degelijk hostingplatform

Je wilt een website en je wilt niet teveel betalen voor je hosting. Hoe vindt je dan de juiste hosting, lees er meer over in deze publicatie.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Als je op goedkope hosting zoekt, vindt je aanbieders die veel betalen voor de vindbaarheid. Hoe kan dat?

Webhosting voor een euro per maand, kan dat? Nou, ja, als je alleen het eerste jaar 12 euro betaald en dan de vervolgjaren de schade inhaalt. Webhosting is serious business, en dan heb ik het niet over de verdiensten. Er komt mega veel op je af als je een website of webshop online hebt staan.

Wordpress

Wordpress is een CMS. Een CMS is een manier om inhoud op je website te plaatsen en te beheren. Wordpress is alleen niet geschreven als CMS voor websites, maar is geschreven als een blog / communicatie platform. Veel functies zal je niet gebruiken, maar zitten er wel in. Die plaatsen worden vaak gebruikt door aanvallers. Er zijn verschillende doelen van aanvallen, maar een veelgebruikte is het versturen van berichten via je website aan andere mensen (SPAM).

Zodra je ook maar 1 website live hebt staan dan heb je binnen 3 minuten de eerste aanval te pakken. En die aanvallen worden steeds geraffineerder. Het is dus zaak om in de gaten te houden hoeveel mail er vanaf je accounts worden gestuurd. Daarnaast wil je zicht op "reacties" die via de CMS software worden verstuurd.

CMS systemen

Is Wordpress dan een slecht systeem? Nee, in de basis doet het precies wat je ervan verwacht. Daarnaast zijn er zeer veel ontwikkelaars actief die plugins en modules maken voor Wordpress. Ieder CMS heeft zijn sterkere en zwakkere punten. Maar in het hoofdstuk webhosting is Wordpress wel een complexere omgeving waarvan de functionaliteiten goed begrepen moeten worden om veilig te kunnen hosten.

IP adres en DNS

Een website heeft een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is een naam die door mensen makkelijk onthouden kan worden, maar voor computer-computer communicatie eerst moet worden omgezet. Het omzetten van een naam naar een nummer wordt gedaan door een DNS. Een DNS is een domain name service, en vertaalt het makkelijke woord naar een moeilijk nummer. Dat nummer is een IP adres. IP staat voor Internet Protocol. Alle computers / servers op Internet zijn bekend onder een IP adres. De oude manier was IPv4 en dat wordt nu gaandeweg omgezet naar IPv6. IPv6 was nodig omdat de IP adressen bijna op waren.

Je hebt er, eenmaal ingesteld, weinig omkijken naar. Maar als er iets aan de hand is zijn er wel overwegingen. Zo werd ik een aantal jaar gebeld door een goedkopere hosting aanbieder "of ik een backup had". Iemand had een server opnieuw opgestart en die was niet meer live gekomen. Of ik een backup had van de 50 domeinen die we daar hadden lopen. Het nadeel was dat ook de DNS bij die partij liep. Sindsdien hebben we een aparte DNS server en lopen de servers van de domeinen bij hosting partijen. Mocht er ooit nog eens een hosting partij zijn die zijn afspraken niet nakomt of in de financiele problemen geraken, dan kunnen we met een druk op de knop de hosting omzetten. We hoeven dan geen verhuiscode aan te vragen. De DNS stuurt dus alleen alle webverkeer naar een andere hosting.

Een ander voordeel is dat de DNS ook de mailsettings beheert. Dus als je van mailserver wilt wisselen, dan kan dat veel eenvoudiger. Dus een aparte DNS service is raadzaam.

Vervolgens is een les te leren over het omgaan met data. Op webhosting systemen wordt vaak "redundancy" toegepast. Dat is dat er onderdelen van het systeem dubbel zijn uitgevoerd. Als dat goed was ingericht dan had in het genoemde voorbeeld niets aan de hand geweest. Het probleem is, een redundant uitgevoerd systeem moet worden beheerd en diegene die de server herstart moet over enig gezond verstand beschikken. Driemaal pech zorgde voor een hoop ellende.

Nu moet ik zeggen dat pech nooit te voorkomen is. Downtime kan bij ieder systeem. Maar sommige downtime kan je wel proberen te voorkomen. Zo kan een aanval op een webserver of VPS zorgen dat het systeem het zo druk krijgt dat deze de website niet meer kan laten zien. Je hebt dan een werkende server, maar geen werkende website. Iemand zal dan iets moeten doen om de website weer beschikbaar te maken. Dan moet je die iemand wel kunnen bereiken. En dat is een ander onderdeel van hosting waar je even op moet letten. Negen van de tien keer kan je sales wel bereiken, maar techniek niet. En die laatste kan je op weg helpen met je verstoorde website.

Kosten

De kosten van domeinnamen en hosting lopen sterk uiteen. En vallen samen met de service die je krijgt. Een domeinnaam binnen het .nl domein moet je niet meer dan 1,5 euro per maand kosten. Een webserver bestaat uit verschillende onderdelen. Een kleine website zal per jaar circa 80 - 100 euro aan kosten aan hosting met zich meebrengen. Dit kan echter niet los worden gezien van e-mail. Zodra er email om de hoek komt kijken moet je nog eens 5 - 7 euro per maand erbij tellen. Per jaar zal je domein, hosting en e-mail ongeveer 180 - 190 euro ex BTW kosten.

Daarnaast kan er iets extra's worden gerekend als er extra werkzaamheden noodzakelijk zijn.

Wil je meer weten over webhosting voor je website of webshop? Vraag het me! Via de paarse knop hieronder kom je gratis met me in contact.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

22 Jan 24

Betere zoekmachine vindbaarheid met SEO

2 Jan 24

Een naam die je zelf gebruikt

15 Nov 23

Beter vindbaar in zoekmachines SEO

24 May 23

Growth Hacking wizzard: wat is een marketing-item

22 May 23

Wat is groeiversnellen (Growth Hacking)

Meer
Minder
22 May 23

Wat is raten binnen groeiversnellen (Growth Hacking)

17 May 23

Waarom krijg ik een growth hacking e-mail

17 May 23

Wat doen jullie met mijn feedback (Growth Hacking)

17 May 23

Wat doen jullie met mijn gegevens? (Growth Hacking)

17 May 23

Doelen definieren in de marketing (Fleximaal Community Growth Hacking Wizzard)

17 May 23

Een Growth Hacking idee uitwerken

17 May 23

Je groeiversneller idee verfijnen (Growth Hacking idee)

16 May 23

De Growth Hacking wizzard: Selecteren van doelen

12 May 23

DIY Growth Hacking 1: Grote stappen in je marketing

12 May 23

DIY Growth Hacking 2: Pirate funnel en GROWS

12 May 23

DIY Growth Hacking3: De score van een idee bepalen

23 Mar 23

Waar moet een E-book aan voldoen

23 Mar 23

Wordt een betere verkoper

23 Mar 23

Wat zijn leuke relatiegeschenken

23 Mar 23

Verpakking van je product voor je webshop

23 Mar 23

Zakelijke wenskaarten

23 Mar 23

Kunst voor bedrijven

23 Mar 23

E-learning

21 Mar 23

Video, Vlog, Blog, Podcast

21 Mar 23

Trofee├źn, prijzen, awards

21 Mar 23

E-learning

21 Mar 23

E-book een vak apart

20 Mar 23

Social media marketing

20 Mar 23

Facebook en Instagram

20 Mar 23

LinkedIn inzetten voor netwerk en marketing

20 Mar 23

De andere rol van Twitter

20 Mar 23

Social Media Platform Fleximaal

20 Mar 23

Youtube, Vimeo.com en Tiktok

20 Mar 23

Overige social media

20 Mar 23

Entertainment

20 Mar 23

Beurzen en events

20 Mar 23

AV beeld en geluid gezocht

20 Mar 23

Het bereik van radio en TV

17 Mar 23

Vindbaarheid zoekmachines

17 Mar 23

Gamification spelvormen

15 Mar 23

SEO en vindbaarheid

14 Mar 23

Webhosting voor website of webshop

13 Mar 23

De betere webshop

13 Mar 23

Webshop en logistiek

10 Mar 23

Geen excuses in data data data marketing

10 Mar 23

Online marketing opnieuw uitgevonden

10 Mar 23

Wat is nou een goede landingpage

10 Mar 23

Meer verdienen met je website

9 Mar 23

Belettering bedrijf

9 Mar 23

Lekker opvallen met gevelreclame

9 Mar 23

Via signing routes aangeven

9 Mar 23

Advertentie opmaak maak(t) het verschil

9 Mar 23

Autobelettering, kilometers opvallen

9 Mar 23

Een professionele uitstraling

9 Mar 23

Goed voor de dag komen met drukwerk

8 Mar 23

Reclame maken voor je bedrijf

8 Mar 23

Drukwerk voor MKB

8 Mar 23

Teksten schrijven een vak apart

8 Mar 23

Fotografie en video

8 Mar 23

Vertaling doe je via een vertaalbureau

7 Mar 23

PR voor bedrijven

9 Jan 23

Veel mensen denken bij Kunstmatige Intelligentie : AI AI AI

Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.