TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

De logistieke afhandeling van je webshop

Publicatie

13 Mar 23

Gewijzigd

13 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Een vaak gehoorde reactie van middenstanders op het hebben van een webshop is dat ze er helemaal geen zin in hebben. Doorvraag leid tot "de logistiek". Verzenden, passen, retourneren een hoop van je omzet ben je kwijt aan poespas.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Er zijn verschillende dienstenaanbieders die de logistieke afhandeling van pakketjes aanbieden. Sendcloud is er 1 van. Het voordeel van dergelijke diensten is dat je na sluittijd van de postkantoren je pakket nog kunt aanbieden bij de sorteercentra. Het verzendlabel print je gewoon thuis of op de zaak zelf uit. Betalen doe je aan de dienstenaanbieder en die heeft groot ingekocht bij pakketdiensten als PostNL, DPD, UPS, FedEx, DHL, Bpost en noem ze maar op. Je hoeft dus niet zelf te leuren wie je pakje gaat brengen en halen.

Passen en meten

Mensen die kleding passen gaan daar niet altijd even netjes mee om. Datzelfde heb je al in je reguliere winkel. Je moet daar uiteraard je verdienmodel op aanpassen. Op retail in je winkel zit vaak al een aardige marge. De mindset bij mensen is wel anders dan in de winkel. Mensen bestellen 10 artikelen om er 4 te kopen. Bij online verkoop beslaat 40% retourgoederen ten opzichte van 13% bij reguliere winkelverkoop. Daar moet je dus rekening mee houden in de prijs.

De retourkosten kan je het beste wel in je eigen prijs calculeren, en dus niet bij de klant neerleggen. 64% van de kopers geeft aan af te haken wanneer ze (los) zelf voor het retour moeten betalen.

Uitbesteden

Het is mogelijk de retourafhandeling uit te besteden. Helaas kan ik op het moment van het schrijven van deze publicatie daar nog niet dieper op ingaan.

Mocht u vragen hebben over het opzetten van een webshop of e-commerce oplossing, vraag het me gerust.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.