TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Een webshop of een online lijst met producten

Publicatie

13 Mar 23

Gewijzigd

13 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Retail en webshop, waarom gaat dat vaak mis? De middenstander die opeens een webshop erbij gaat doen komt in een nieuwe wereld. Niet alleen is de manier van zakendoen heel anders, ook de manier om met voorraad om te gaan is anders. Wil je de sprong maken? Lees dan verder!

Een publicatie van: Robin Louwerse

Je bent gewend om voorraad in te kopen. De voorraad hangt in je winkel, en de inventaris is wat er nog hangt. Herken je dit?

Dan is het tijd om het anders te gaan doen. Ieder artikel in je winkel krijgt een barcode of qr-code. Bij de kassa scan je de code en daarmee boek je het product af op de voorraad. Je bent precies op de hoogte welke maten en kleuren er nog zijn. Je weet dus ook precies wanneer je nieuwe voorraad moet inkopen.

Het goed runnen van een webshop gaat over dezelfde manier van werken. Je weet precies welke producten goed lopen. Je hebt een exact beeld van je voorraad en kan een prognose maken van wanneer de voorraad op is en wat de levertijden zijn. Daarmee kom je nooit zonder voorraad te zitten en kan je levering exact afstemmen op de vraag zonder al te veel logistieke vragen.

Een webshop runnen hangt samen met de mindset. Naast het "hebben" van een webshop moet je je ook bezighouden met het bereiken van je markt. Deze "marketing" is cruciaal om mensen naar je webshop te halen. Daarbij moet je rekening houden met je vindbaarheid in Google en andere zoekmachines.

WOO Commerce

Een website met webshop (E-commerce) is heel eenvoudig te maken met WOO commerce. De keuze lijkt voor de hand liggend maar is dat zeker niet. Er zijn namelijk vrij veel factoren die gewogen moeten worden om die keuze goed te kunnen maken. Voor nagenoeg alles is een plugin of add-on nodig, en meestal worden die geschreven in het buitenland. Dat wil zeggen dat voor de meeste BTW vraagstukken WOO-commerce niet perse de logische keuze is. En zo ook voor afzet regio, bezorgkosten en ga zo maar door.

WOO-commerce is een prima lijst van producten dat aan een winkelmand is gekoppeld. Maar echte vrijheid blijft uit. Ook de koppeling met je boekhoudpakket is een belangrijke overweging.

Maatwerk

Het nadeel van maatwerk websites is vaak dat je aan een stramien vastzit dat door iemand anders is bedacht. Als het eenmaal gemaakt is dan is het vrij moeilijk om de webshop aan een andere partij over te dragen. Het is dus heel belangrijk om afspraken op voorhand goed vast te leggen.

Het overduidelijke voordeel is dat alles op maat kan worden gemaakt volgens de Nederlandse wetgeving. Met de Fleximaal webshop module kan je zelfs gebruik maken van modulair maatwerk. Dan is de webshop op maat en flexibel, en snel bedrijfsklaar.

Hosted webshop

Het is ook mogelijk de webshop met alle inhoud, marketing en Google SEO uit handen te geven. In die optie bepaal jij de inhoud en het aanbod, je houdt je handen vrij voor klantencontact en je passie. Het technische stuk geef je uit handen.

Wil je meer weten over webshops en de mogelijkheden voor jou bedrijf? Neem even contact op we helpen je graag op pad.

 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.