TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Heb je meerdere mensen in dienst? Een logo op bedrijfskleding maakt een goede indruk.

Publicatie

9 Mar 23

Gewijzigd

9 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Er is maar 1 kans op een eerste indruk. Het met het hele team dragen van gemeenschappelijke bedrijfskleding maakt een onuitwisbare indruk.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Vooropgesteld, je kunt natuurlijk niemand verplichten om bedrijfskleding te dragen. Een werkgever mag je opdragen bepaalde kledingvoorschriften te hanteren. Een werknemer mag, wanneer hij / zij dat goed onderbouwd, bedrijfskleding weigeren. Je mag deze persoon er niet zomaar om ontslaan. En wanneer de druk hoog is op het ongewenst dragen van bedrijfskleding, kan de werknemer ergens anders gaan solliciteren. In enkele gevallen kan voorgeschreven kleding noodzakelijk zijn. Dat is bijvoorbeeld als de werknemer met bepaalde stoffen moet werken. In een drukkerij zal de werkgever niet iedere week een nieuw armani pakje vergoeden als er inkt op geknoeid is. In het leger kan je niet aangeven dat roze je beter staat, het gaat om veiligheid. Werk je met chemicalien of is er de kans dat je erg vies wordt door je werk dan is bedrijfskleding fijn. In enkele gevallen is het gebruikelijk:

  • Uniform: Politie, brandweer, ambulance etc
  • Werken in een laboratorium
  • Werken met bepaalde stoffen, zoals chemicalien, zuren, vetten, stof, inkt etc.

De werknemer zal dus niet altijd zomaar meegaan in het kledingvoorschriften van de werkgever. Er kan wel een beloning tegenover staan als de werknemer het wel doet.

Je personeel vragen

Natuurlijk is het een leuke beloningsvorm door het personeel te betrekken bij de besluitvorming. Bespreek met het personeel vooraf dat je bedrijfskleding wilt gebruiken, laat het personeel meedenken over welke kleding, en hoe het logo erop verwerkt wordt. Je kunt bij de leverancier meestal de bedrijfskleding zien. Het is een leuk uitje. Daarna als het draagvlak er is, ga je over tot de investering.

De volgende stap is natuurlijk, je kunt je personeel niet dwingen dezelfde maat te houden. Je zult dus periodiek de bedrijfskleding moeten updaten.

Wanneer je de kleding door de werknemer thuis laat wassen is het ook fijn om een wasvergoeding toe te kennen. Dit beetje extra kan net doorslaggevend zijn in de wens om al dan niet bedrijfskleding te dragen.

Heb je zelf een bedrijf in bedrijfskleding? Wij zijn op zoek naar jou. Publiceer over je expertise en ontvang de leads direct in je mailbox.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.