TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Een advertentie in een blaadje of magazine. De opmaak bepaalt of je opvalt.

Publicatie

9 Mar 23

Gewijzigd

9 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Regelmatig wordt je gevraagd, wil je een advertentie in een blaadje of magazine zetten. En meteen zodra je de advertentie ziet, zie je dat de meeste andere advertenties meer opvallen. Opmaak is dus heel belangrijk.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Als je wilt opvallen in een blad of magazine dan gaat het gevecht om de millimeters. Daarbij gaat het om kleur, vorm en inhoud of je opvalt of niet. Bladen geven meestal aan dat zij de opmaak doen, maar 9 van de 10 keer kom je er bekaaid vanaf. Je hebt zelf namelijk geen idee van het vlakverdeling en de hoeveelheid tekst die je aanbied. En diegene die de tekst opmaakt heeft geen idee welke delen van de tekst inhoud er weggelaten kunnen worden. Dus gaat het gevecht om de millimeters niet meer om het oppervlakte, maar om de communicatie rondom de opmaak. Vaak moet je de advertentie ook even in het geheel zien, en achteraf een keuze maken om toch maar een maat groter te adverteren past niet altijd in de planning van de advertentieverkoop.

Een grafisch vormgever heeft vaak het gevoel bij de beide werelden. De grafische expert heeft gevoel bij boodschap en inhoud en heeft een gevoel bij opmaak en millimeters. Wil je goed voor de dag komen en het verschil kunnen maken? Regel een grafische vormgever. Onze art-director Naomi Vos-Leemans legt het je graag uit!


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.