TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Signing, een aparte tak van belettering.

Publicatie

9 Mar 23

Gewijzigd

9 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Signing is een andere naam voor de borden die routes aangeven. Als het je al eens is opgevallen, die bordjes met nooduitgang als je in een publiekelijk toegankelijk gebouw bent, die geven een route aan. Een vluchtroute in dit voorbeeld. Signing is heel belangrijk voor gebouwen.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Een verkeersbord is ook een sign. Verkeersborden zijn echter een aparte tak van signing omdat alleen bepaalde partijen deze borden afnemen. Signing zoals dit zakelijk toepasbaar is komen we vaker tegen in gebouwen en op bedrijfsterreinen.

Wie wel eens een fabriek heeft bezocht zal het helemaal opgevallen zijn. Overal hangen bordjes met looproutes, speciale routes, aankondigingen en voorwaarden. Daarnaast zijn er specifieke afbeeldingen en logo's voor zones die speciale Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM) vragen. Bijvoorbeeld een bril als je gaat lassen of slijpen, een zuurkap als je met gevaarlijke stoffen moet werken, of een mondkap of gelaatsmasker als je gevaarlijk stoffen kunt inademen. Op een plaats waar je mag laden en lossen hangt het vol met aanwijzingen en stickers en ook staat aangegeven waar je mag parkeren. Vaak staat er op de bestrating via kleuren aangegeven welke routes en paden relatief veilig zijn.

Allemaal voorbeelden van toepassingen van signing. Maar we kennen het ook van dichterbij. Tijdens de Corona periode waren overal vloerstickers en aanwijzingen over looproutes en afstand houden. Daar bovenop waren er diverse aanwijzingen over het ontsmetten van de handen en handen wassen op de werkvloer.

Signing is niet uit ons leven weg te denken. Heb je nou zelf een bedrijf in signing en je wilt meer omzet en meer klanten? Laat het ons even weten, we zijn ook op zoek naar jou. 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.