TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Belettering voor je bedrijf

Publicatie

9 Mar 23

Gewijzigd

9 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Het heet belettering, maar het gaat niet alleen om "letters". De meeste belettering en signing gaat om geprinte stickers.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Waarvoor heb jij belettering nodig? Het wagenpark - ofwel je bedrijfsauto of bedrijfsbus is misschien het meest voor de hand liggend. Het probleem is dat als je letters plakt, je die jaren nadat de letters al van de auto af zijn nog steeds kunt lezen. Je moet dus wel rekening houden met de waarde vermindering van je voertuig. Er bestaat ook zoiets als een beprinte sticker. Dat is in sommige gevallen erg mooi en heeft als voordeel dat de individuele letters na het verwijderen van de sticker niet meer zichtbaar zijn op de lak. Wat je wel kunt hebben is dat de rand van de sticker anders vuil vasthoud waardoor deze lijn nog zichtbaar is nadat de sticker verwijderd is. Dat is alleen een kwestie van goed nadenken waar je de sticker plakt. 

Het heeft natuurlijk ook nadelen. Een folie kan je tijdens het plakken een beetje oprekken om het mooi te laten aansluiten op de rondingen van je voertuig. Alleen daar waar je rekt krijg je iets vervorming. Dus als dat net op een letter is kan dat er een beetje gek uitzien. Je vormgever snapt dat en zorgt voor de juiste plaatsing en leesbaarheid van je belettering.

Een ander nadeel is dat folie per oppervlakte maat wordt verkocht. Een grote sticker is duurder. Je kunt natuurlijk eerst je hele auto laten wrappen en dan pas beletteren. Dat is mooi en je houdt perfecte lak onder de wrap over, maar natuurlijk wel een prijzige optie.

Heb jij nou een beletteringsbedrijf en heb je een goed verhaal over beletteren? Laat het ons weten, we zijn nog naar je op zoek. 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.