TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Het goed schrijven van teksten is een vak

Publicatie

8 Mar 23

Gewijzigd

8 Mar 23

Categorie

marketing

Specialist

Robin Louwerse

Taalkundigheid en taalvaardigheid is moeilijk aan te leren. Zeker in deze tijd waar onze kinderen de taal leren op social media, valt de taalvaardigheid bij de afstudeerder vaak op door het ontbreken daarvan.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Wanneer ik teksten schrijf heb ik de spellingscontrole vaak hard nodig. Niet alleen omdat mijn hoofd al bij de volgende zin is als ik de eerste nog aan het typen ben, maar omdat mijn hoofd anders in elkaar zit. Mijn brein is er een van de creatieve, ik ben een beelddenker. Soms betrap ik mezelf erop dat ik de uitvoering van de taal maar banaal vindt, en dat ik er maar op vertrouw dat de lezer het in zijn hoofd oplost, net zoals dat in mijn hoofd gebeurt. Feit is, ik heb iemand nodig die mijn d's en t's controleert, en mijn zinsopbouw naloopt. Vaak ga ik veel te snel, spring ik vooruit of van de hak op de tak. Dat maakt het allemaal niet erg leesbaar.

Het helpt als ik mijn tekst voor mezelf eerst even hardop oplees. Dan zie ik mijn eigen kronkels wel weer terug. Dat wil wel zeggen dat er wat meer tijd gaat zitten in de publicaties.

Ben jij nou een taalwonder of weet jij de finesse te vinden in taal? Ben je bedreven in d's en t's. Ik kom graag met jou in contact.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.